…men alla jublar inte

2005-01-08 | Bingo 

BingoLotto Bingo

2004 blev ett nytt bottenår för Bingolotto. Var fjärde lott gick förlorad - men nu blir det mer dansband i programmet. Medan en stor del av spelmarknaden ökar sin omsättning har Bingolotto de senaste åren gått åt motsatt håll. Bingolotto tappade 25 procent både i omsättning och i lottförsäljning under 2004 jämfört med 2003. Och ställt mot glansdagarna i mitten av 90-talet är tappet rejält. Då såldes det cirka 2,5 miljoner lotter per vecka, under fjolåret var motsvarande siffra 800 000.

- Då var inte konkurrensen så stor och det fanns ett nyhetens behag, menar vd:n Bengt Almqvist. Problemen är att åtgärderna skulle kommit mycket tidigare, det känns lite som om Bingolotto blev fånge i sin egen framgång.

Programmet på söndagskvällarna i TV4 har i snitt lockat 700 000 tittare. En åtgärd för att locka fler tittare är att återigen låta dansbanden få stort utrymme i rutan.

- Det blir en tydligare inriktning på underhållning där dansbandsmusiken kommer att vara en viktig och efterfrågad del, säger Bengt Almqvist.

Artikeln kommer från gp.se

Kommentarer

Kommentera gärna. Om du vill visa en bild bredvid din kommentar skaffa dig en gravatar!