LT slutar med Bingolotto

Länstidningen slutar att publicera Bingolottos dragningslistor från de ordinarie spelomgångarna. Bakgrunden till beslutet är dels att allt färre människor spelar Bingolotto.

– Dels finns det så många andra vägar för att kolla om lotten innehöll någon vinst. Försäljningsställen, via Bingolottos telefon eller webbplats och text-teve är olika möjligheter för att kolla sin lott, säger Jan Nordqvist, ställföreträdande utgivare på Länstidningen.

Dessutom bedömer chefredaktör Lennart Mattsson att publiceringen av Bingolottos dragningslistor är att betrakta som gratisannonsering. I ett brev till Folkspel i Sverige skriver Lennart Mattsson att gratisannonseringen ska upphöra. Att inte publicera dragningslistorna medför också att det blir mer utrymme i tidningen för material från länet.

– Under många år har vi publicerat dragningslistorna som informationsmaterial, men på grund av ett minskat intresse för Bingolotto gör vi bedömningen att det är bättre att upplåta den här sidan i måndagstidningen åt lokalt material som berör länsborna, säger Jan Nordqvist.

Artikeln kommer från ltz.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *