Sporterna svenskar bettar på

Betting, vadhållning och tippning är tre namn för samma sak. Det är ett spel där spelaren satsar pengar på att en match eller tävling kommer att ha ett visst utfall. 

De allra populäraste spelen att betta på är sportspelen. Däremot finns det spelbolag som erbjuder spel på tävlingar som Melodifestivalen, Idol och val av olika slag. Alla sporter är inte lika populära och det är framför allt tre dominerande sporter svenskarna väljer att spela på. De flesta kan nog gissa sig till vilka dess är! Med det sagt erbjuds det ändå flertalet spelmöjligheter på olika sporter, både välkända som mer obskyra. Det går att spela dessa sportspel på nätet och följa både statisk och nyhetsuppdateringar, vare sig sporterna ens är kända i Sverige eller inte. 

Tre populära sporter

Det är ingen hemlighet att det tre populäraste sporterna att betta på i Sverige är fotboll, trav och ishockey. Det är de tre sporterna som flest svenskar både engagerar sig i och tittar på. Det är också sporter som Sverige har haft stora framgångar i. 

Fotboll är Sveriges största sport och totalt räknar man med att det finns över 600 000 aktiva spelare. I Sverige spelas det både på svenska ligor som Superettan och Allsvenskan men också på internationella ligor som Champions League, Premier League, Europa League, La Liga och många fler. 

(Källa: Unsplash)

Ishockey har likt fotboll ett stort antal spelare och följare. SHL är den högsta svenska ligan och flera svenska spelare har slagit igenom och blivit proffs i världens absolut högsta liga, NHL. Det bettas både på SHL, KHL och NHL samt världsmästerskap och europamästerskap. 

Trav är Sveriges största hästsport och landet är en av världens största travnationer. Flera av tävlingarna som arrangeras i landet anses vara bland de mest prestigefyllda i världen, varav Elitloppet på Solvalla är den största. Det arrangeras travlopp året runt och det går i och med spelmonopolets fall att betta genom olika spelbolag och inte bara genom de statliga.  

Tre mer obskyra sporter

Eftersom vi nämnde att det även går att spela på obskyrare sporter tänkte vi nämna några av dem. 

Cricket är en sport som de flesta förknippar med Australien, England och Indien och som inte är särskilt stor i Sverige. Svenska cricketförbundet räknar med att det finns ca. 500 aktiva spelar. Däremot finns ett intresse för att spela på ligor som ICC World Cricket League och det går att se internationella matcher genom olika streamingkanaler.

(Källa: Unsplash)

Rugby är en annan sport som inte har slagit igenom lika stort i Sverige som i övriga Europa och Oceanien. Nya Zeeland är nuvarande världsmästare på herrsidan och ska försvara sin titel i VM i Japan i september. 

Snooker är en precisionssport som både går att följa och betta på i Sverige, men som inte har ett lika stort antal utövare som i exempelvis Storbritannien, Kina och Belgien. Det är Eurosport som har sändningsrättigheterna till de flesta snookerturneringar och de går även att följa med svensk kommentering. 

De som var nyfikna har nu lite bättre koll på vilka sporter som går att spela på och vilka som är populärast. Det finns många valmöjligheter inom betting och de blir bara fler. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *