Innan och under bingospelet

Det är verkligen underhållande att spela bingo. Den som aldrig har testat spelet tidigare har kanske svårt att förstå tjusningen, men det faktum att det krävs både koncentration och är socialt gör att det blir, ja, bingo! Om du ska följa med en vän till den lokala bingohallen eller om du blir inbjuden till att spela på nätet finns det ett par goda råd som du bör känna till.

(”Bingo-Balls” (CC BY-ND 2.0) av digby fire dept.)

Innan du börjar spela

Det första en nybörjare ska lära sig är givetvis hur spelet går till. Det finns olika bingospel, såsom bingo med 30, 75 eller 90 bollar, och du bör känna till skillnaderna. 

Följ alltid reglerna. Bingo kan verka enkelt, men som de flesta andra spel omges det av regler och det är viktigt att du lär dig dessa innan du börjar att spela. Det här gäller för alla spel som involverar pengar. Om du ska spela på andra slumpbaserade spel, såsom roulett eller blackjack online, bör du ta reda på vilka varianter av spelet som finns och om det är samma regler och villkor som gäller för livespel respektive spel mot en dator. Det är också bra att se över satsningsgränserna och granska vinstutdelningen (RTP). Ju högre den är, desto större är vinstchansen.  

Om du spelar på nätet ska du välja att spela på en enhet som passar dig. De flesta bingospel går att spela i de minsta av mobiler och på stationära datorer. Surfplattan är ett omtyckt alternativ eftersom den påminner lite om det traditionella bingokortet. Vilken surfplatta du använder är upp till dig, men du gör rätt i att välj en som har stark prestanda. Se också till att din internetanslutning alltid är stabil. 

(Källa: Unsplash)

Under tiden du spelar

Bingo är ett socialt spel, även om du givetvis kan välja att inte prata med personerna runt omkring dig eller gå med i chattgrupperna. Om du däremot väljer att göra det ska du inte vara otrevlig eller starta bråk. Du ska heller inte bli mallig och skryta med dina vinster. På nätet är det enklare att skriva och säga saker som du kanske inte hade gjort i det verkliga livet, men akta dig. Varje chatt har en chattvärd som granskar konversationerna. Om du inte sköter dig kan du bli avstängd från både spelet och chatten. 

(Källa: Unsplash)

Var noggrann med vilken information du väljer att dela med dig av. Ge aldrig ut användaruppgifter eller annan personlig information. Även om du känner några av personerna du chattar med vet du aldrig vilka andra som lyssnar in. 

Spela samtidigt inte för mycket eller för länge. Det här gäller i synnerhet de som spelar på nätet, men även de som spelar på bingohallar. Skillnaden mellan de två är att bingohallen stänger för dagen, medan spelen på nätet fortsätter att vara öppna. Sedan 2019 går det att sätta upp gränser för hur länge och hur mycket du ska spela. Detta ingår i spelbolagens arbete för ansvarsfullt spelande

Bingo är både enkelt att lära sig och mycket roligt att spela. Har du ovanstående i åtanke, vare sig du är nybörjare eller erfaren spelare, kommer upplevelsen att bli ännu härligare. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *