Tre veckor med rökförbud

Nu är det tre veckor sedan rökförbudet på restauranger och bingohallar trädde i kraft. Det är ännu för tidigt att säga hur det påverkat bingospelandet anser de flesta hallar som jag varit i kontakt med.

En rundringning till bingohallar runt om i landet ger inte något klart svar om hur det gått. På några håll har man märkt en minskning med uppemot 10 %, samtidigt som andra hallar inte har haft någon förändring överhuvudtaget. Juni är en månad som brukar vara dålig på många håll och dessutom kom sommarvärmen och det var länge sedan vi var bortskämda med något sådant här i Sverige. Ifall det är rökförbudet, det dåliga bingovädret eller båda tillsammans som är orsaken till att några hallar tappat omsättning är det nog för tidigt att uttala sig om. Men rökförbudet har än så länge inte inneburit någon katastrof för bingon. Till och med jag som ansett att rökförbudet blir positivt för bingon i längden är överraskad av hur lite rökförbudet påverkat bingon under dessa första veckor.

Det förekom på sina håll att gäster i slutet av maj sa att nu slutar de spela bingo när det blir rökförbud. Men de flesta som sade det började spela igen några dagar in i juni. Först framåt hösten bör man kunna se vad som hänt inom bingobranschen efter rökförbudet Men nu har vi ju chansen att rekrytera nya icke rökande kunder som tidigare ansett att bingohallar varit alldeles för rökiga.

Alla (nästan) är dock eniga om att förbudet mottagits positivt av gästerna, även de som röker. Det är endast en hall utav dem jag varit i kontakt med där gästerna tycker att rökförbudet varit negativt. På många håll har man avvaktat med att bygga rökrum och låter gästerna gå ut för att röka. Ifall det är positivt eller negativt att ha rökande personer stående utanför ingången till en bingohall kan diskuteras. Det positiva är att förbipasserande ser att det är ett populärt ställe, fast det kanske inte ser lika inbjudande ut för en ickerökare?

Något som de flesta reagerat på är att man nu inte behöver gå och tvätta sig och byta kläder direkt efter att man varit på en rökig bingohall. Dessutom har lokalerna blivit mycket trevligare utan den inpyrda cigarettdoften. Från en hall i södra delen av landet berättar man, att man i samband med rökförbudet gjorde en rejäl tvätt av väggarna. Bakom många lager av ingrodd nikotin visade det sig att väggarna hade en helt annan färg och många kunder frågade ifall man målat om hallen!

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *