Sonja från Uppsala spelade hem 100 000 kr i PAFs bingofinal

Arja Saijonmaa gjorde en bejublad bingoshow på Åland. Det gick som en dans för den folkkära artisten. Bäst gick det dock för Sonja Stenberg från Uppsala. Hon åkte hem 100 000 kronor rikare.

Det var en omtumlad, men lycklig vinnare i PAFs bingofinal. Och den garanterade jackpotten gick till en värdig vinnare med tanke på att hon spelat bingo hos det åländska spelbolaget PAF.com ända sedan 1989 varje måndag ombord på Eckerö Linjen – utan att vinna nåt stort en enda gång.

– Helt ofattbart, jag trodde inte det var sant när jag kryssade den sista rutan i rutfältet och ropade "Bingo!", säger Sonja Stenberg från Uppsala.
Men visst var det sant, och hon var därmed 10 000 euro rikare, det vill säga ca 100 000 kronor. Bingovärdinnan Arja Saijonmaa, bingovärden Tom Stenman och PAFs representant Krille Mattsson överräckte checken och blomster till Sonja Stenberg inför 322 personer på plats i Idrottsgården i Mariehamn på Åland.

"Nästan för mycket"
När Sonja Stenberg efter prisceremonin återvände till bordet och sitt bingosällskap kom nästa chock. Hon trodde hon vunnit 10 000 kronor, men hennes vänner upplyste henne om att det var 10 000 euro, det vill säga 100 000 kronor.
– Det blev nästa för mycket, skrattar hon.
Vad hon ska göra med vinstpengarna visste hon inte, mer än att det kanske skulle bli en resa med sin man.
– Och på måndag blir det bingospel på Eckerö Linjen igen, så jag kanske köper ett par extra bingobrickor, tillägger hon.
Förutom en massa rad- och bonusvinster vann även mariehamnaren Berit Birn 5 000 euro, det vill säga cirka 50 000 kronor, när hon i betalbingon innan finalen lyckades få bingo inom 50 dragna nummer.
– Nog blev jag snopen allt, men det var roligt att jag hade turen på min sida, säger hon.
Sammanlagt delade PAF ut vinster för drygt 18 000 euro, cirka 180 000 kronor.

Alla vinnare
Sonja Stenberg hade alltså vunnit sin plats till PAFs bingofinal på Eckerö Linjen.
– Alla bingospelare på plats i Mariehamn hade under oktober månad vunnit sin finalplats ombord på kryssningsbåtarna på Östersjön, på nätet och på Åland. PAF bjöd även på resa till Åland t/r samt hotellövernattning och så förstås bingoshowen med Arja Saijonmaa, framhåller PAFs spelevenemangsansvariga Inger Johansson.

Bingoshow med Arja
Bingo har blivit populärt igen. Över en halv miljon svenskar spelar regelbundet bingo, och allt fler väljer att umgås ombord något av fartygen på Ålands hav, på nätet eller på Åland över en bingobricka samtidigt som en kändis fungerar som utropare. I PAFs bingofinal var det den folkkära artisten Arja Saijonmaa som var bingovärdinna. Det var premiär för henne i bingosammanhang.
– Det var oerhört roligt och samtidigt spännande att se alla lyckliga vinnare, konstaterar Arja som sjöng flera av sina kända låtar till toner av pianisten Petri Somer.
Hela bingoshowen hölls på både svenska och finska.

FAKTA
PAFs bingofinal 10.11.2007 i Idrottsgården, Mariehamn, Åland.
322 bingofinalister.
Vinnare
1 rad:     Marko Mikkola, Sauvo, 250 euro
2 rader:  Matti Ranta, Helsingfors, 500 euro
3 rader:  Ingolf Dahlblom, Godby, 750 euro
4 rader:  Ingolf Dahlblom, Godby, 500 euro Tia Kettunen, Lahtis, 500 euro
5 rader:  Sonja Stenberg, Uppsala, 10 000 euro

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *