Så ska föreningarnas miljonintäkter räddas

Spelandet hos Centrum Bingo i Landskrona har minskat drastiskt sedan det nationella rökförbudet infördes den 1 juni.

– Det är kanske inte så att folk har struntat i att komma hit, men istället för att spela i samma utsträckning som tidigare har de stått därute eller i rökrummet och rökt, säger föreståndaren H-G Carlsson.

De stora förlorarna är de omkring hundra föreningar som ingår i Nya bingoalliansen i Landskrona. Tillsammans riskerar de att gå miste om så mycket som över en miljon kronor på grund av rökförbudet. Det motsvarar cirka 25 procent av de förväntade intäkterna.

– En katastrof, ingen tvekan om det, säger Jan Malmqvist i bingoalliansens styrelsen, vars egen ”grova” kalkyl pekar på 750 000 kronor mindre i år.

Bingohallen gör nu ett försök att stoppa raset.

Sedan en vecka tillbaka är serveringen i form av en läskapparat samt gratis kaffe och småbröd slopad. Därmed omfattas hallen inte längre av det nya strängare rökförbudet, utan det räcker som tidigare med att det finns en rökavdelning (där spel tillåts).

Och med tanke på att det inte finns något som hindrar besökarna från att ta med egen fika, eller mat för den delen, framstår detta som ett lika enkelt som smart sätt att kringgå lagstiftningen.

Läs hela artikeln på hd.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *