Rökfri bingo slår hårt mot idrotten

Den 1 juni är det slutrökt på bingohallarna runt om i Sverige. Branschen räknar med att spelandet kommer minska som följd. En nedgång på 10 procent innebär omkring 100 miljoner mindre i intäkter till föreningslivet.

Rökförbudet innebär att inget bolmande får förekomma i samband med förtäring, servering eller verksamhet. Många bingohallar utrustar nu sina lokaler med separata rökrum för att kunna behålla kundkretsen. Men branschorganisationen Svebico räknar ändå med en nedgång i spelandet.

– Det finns en liten oro eftersom vi har en stor andel rökare bland våra kunder. Samtidigt vet vi att många andra valt bort att komma till oss för att de tycker det är för rökigt, säger ordföranden Krister Fredricson.

Han menar att effekten av förbudet kan komma att påverka Idrottssverige.

– Direkt efter rökförbudet så kommer en del av våra stamgäster sluta eller spela mindre. Det finns en risk att vi kommer tappa i omsättning och då kommer det lokala föreningslivet att drabbas.

Hans Hellquist är ledamot av Folkspel och Riksidrottsstyrelsen med ansvar för idrottens finansiering. Han ger en mörk bild av vad som händer vid en nedgång i bingospelandet.

– En nedgång på 10 procent i hallarna innebär säkert att omkring 100 miljoner

försvinner för klubbarna.

Läs hela artikeln på svd.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *