Nytt avstamp för BingoLotto

BingoLotto, folkrörelsernas eget lotteri, beräknas i år ge idrottsrörelsen närmare 500 miljoner kronor. Det är stora och viktiga intäkter som, trots de senaste årens nedgång, fortfarande starkt bidrar till föreningarnas ekonomi.

För att manifestera BingoLottos betydelse har Folkspel, den gemensamma organisationen för folkrörelserna som står bakom bl a BingoLotto, i Mälardalen riktat en uppmaning till föreningarna att inför säsongsavslutningen den 4 juni gå ut på gator och torg och sälja lotter.

– Vi vill ge lotteriet en värdig säsongsavslutning, samtidigt som det förhoppningsvis skall ge både föreningar och lottköpare en kick och en påminnelse om kommande säsongsstart, säger Raul Björk, ordförande i Folkspel Mälardalen.

Hans Hellquist, ansvarig för spel- och lotterifrågor i riksidrottsstyrelsen och nominerad som ordförande i Folkspel, stödjer helhjärtat initiativet.

– Tyvärr har fokus på senare tid legat mer på problemen än på vad BingoLotto faktiskt fortfarande ger våra föreningar. Det är fortfarande landets största folkrörelselotteri och intäkterna därifrån går knappast att ersätta i brådrasket, säger han.

– Jag vill därför uppmana special- och distriktsförbunden att följa Mälardalens goda exempel och mobilisera sina föreningar inför den 4 juni. Låt oss göra säsongsavslutningen till ett avstamp inför nästa säsongs satsning på BingoLotto.

Artikeln kommer från ssdf.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *