Premiärdags för bilbingon

På söndag är det premiär för årets bilbingo i Gunnarstorp, ett säkert vårtecken.

Vv84 och Gunnarstorps IF arrangerar bilbingon på grusplanen vid Tornevallen i Gunnarstorp. I år är det sextonde året i rad som föreningarna ordnar bilbingo.

– Det kommer att bli precis som vanligt, eftersom man aldrig ska ändra på ett vinnande recept, säger Eilert Norberg i Gunnarstorps IF.

Tidigare år har bilbingon alltid startat klockan 15. Men i fjol tidigarelades den en timma för att inte krocka med Bingolotto på tv.

– På så sätt räknar vi med att de inbitna spelarna först ska kunna spela bilbingo hos oss och därefter hinna hem för att spela Bingolotto på tv, säger Eilert Norberg.

Hela sommaren blir det sedan bilbingo varje söndag. Totalt har det planerats in 27 söndagar och finalen blir den 16 oktober.

Bilbingo brukar vara ett utflyktsmål för många. Ofta packas både picknickkorg, fällbara stolar och duttpennor i bagaget för att på så sätt fördriva några eftermiddagstimmar på söndagen.

Gunnarstorps IF introducerade bingospelet i Sverige. Men när det gäller bilbingo fick de en gång i tiden se sig distanserade av Bäckaskog, som startade sin bilbingo några veckor tidigare.

Artikeln kommer från hd.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *