Poesibingo

Det finns många varianter på bingo, musikbingo, kobingo, pedagogisk bingo, bullshit bingo och nu det senaste: Poesibingo.

På Parkteaterns repertoar står att läsa att i Stockholm under sommaren kan man komma till Djurgården för att spela poesibingo. Det går till så att publiken får bingobrickor och får sedan kryssa av ord som de hör medan poeterna läser. När någon har fått en full rad ropar man bingo och avbryter poeten. Poesibingo är, enligt arrangörerna, ett presentationssätt som ställer nya krav på både publik och poeter. Vad händer med en dikt när den under sin dramatiska höjdpunkt avbryts av ett högljutt BINGO!! och en glittrig konferencier som delar ut ett halvkilo kaffe och en vetelängd, hur reagerar man som publik på att både koncentrera sig på dikterna som läses och på att kryssa ord på sin bricka?

Poesibingo är dock inget nytt fenomen, skriver man in ordet i en sökmotor på nätet får man ca 180 träffar och upptäcker att det är en aktivitet som funnits i några år över hela landet. Det är alltid kul när bingo möter nya målgrupper och kanske kan det locka några av poesibingospelarna att prova på riktig bingo.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *