Optimism inom Folkspel

I det senaste numret av Riksidrottsförbundets tidning, Svensk Idrott, finns en artikel om Folkspel. Sedan tre år är tidigare folkpartiledaren Bengt Westerberg ordförande i Folkspel. Han har erfarenheter inom idrotten som tidigare ordförande i Svenska Friidrottsförbundet och nuvarande ledamot i Riksidrottsstyrelsen. Westerberg är ganska optimistisk om Folkspels fortsatta betydelse för idrottsrörelsen.

Visserligen backar Bingolotto, men det är ändå landets största enskilda spel efter Triss. Från årsskiftet har man köpt rättigheterna till Bingolotto från holländska Novamedia och det ser Westerberg som viktigt när det gäller att förstärka ekonomin och utveckla programmet. Tidigare skulle ju Novamedia ha en del av vinsten. Ekonomin skall ytterligare förstärkas genom att se över kostnader för administration, distribution, tryckeri, reklam etc. Allt för att föreningsrörelsen skall få större del av kakan.

Viktigt är också att försöka öka försäljningen av bingolotterna. Folkspels andra lott, Sverigelotten, har haft svårt att slå igenom, men här finns också ideer om hur försäljningen skall kunna ökas. Inom kort lanserar Folkspel också e-sport på nätet med Hockey Challenge, Innebandy och Schack. Det är dataspel på Internet, där föreningsrörelsen säljer spelkorten och får hälften av intäkterna. Slutligen kan man konstatera att RF:s reporter räknar upp olika inkomstkällor för idrotten, men som vanligt i dessa sammanhang tyst förbigår de 400 miljoner hallbingon genererar varje år.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *