Nytt bingosystem på Idrottens bingo

Idrottens Bingo i Göteborg har fått tillgång till ett nytt bingosystem, som man nu under ett sex månaders provtillstånd använder i en sammankoppling mellan hallarna i Angered och Alingsås. Marknadsansvarige Robert Frisk säger att systemet fungerar alldeles utmärkt och att man nu kan utveckla spelet på det sätt man själv vill. Vikom, moderbolaget inom GDIF, står som ägare och utvecklare av det nya kontrollsystemet.

En nyhet som nu möjliggjorts är spelet Färgchansen, som går till ungefär som Färgfemman i Bingolotto. Den som vinner full bricka får välja ut fem nummer från vinstbrickan som matas in i datorn och kommer upp i luckform på TV-skärmen. Under varje lucka finns ett belopp och en färg. Så länge vinnaren väljer luckor som har olika färger adderas vinsterna. Så fort en färg kommer upp för andra gången avbryts lucköppningen.
Den här typen av spel med luckor, lyckohjul och liknande har länge funnits som önskemål i många bingohallar. Detta har nu möjliggjorts i Göteborg. Vikoms inträde på arenan betyder att vi nu har tre tillverkare av bingoutrustning i landet. Huruvida det också kommer att finnas tre rikstäckande leverantörer återstår att se. Till att börja med måste man kanske avvakta utfallet av provtillståndet.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *