Nya bingosystem

Inom bingovärlden finns det två företag som har försett hallarna med bingosystem, det ena är Dakon beläget Ludvika och det andra är Nygab med säte i Uppsala. Båda systemen är i grunden ganska lika, men har sina olika specialiteer. Dakon tillåter till exempel sammankoppling av fem hallar, men saknar cash card, där man kan spela flera brickor samtidigt i en automat. Nygab å sin sida har cash card, men inte möjlighet till sammankoppling.

Men nu har det blivit ändring på det. Under en tid har Nygab nu prövat ett nytt sammankopplingssystem, där ett stort antal hallar kan spela ihop. Det som är litet speciellt med den nya metoden är att det är bara bild som överförs, inte ljud. Den delen ersätts av kommunikation på internet. Det här fungerar riktigt bra och blir mycket billigt jämfört med att ha överföring i både bild och ljud. Grundtanken är nog att vid vissa tillfällen koppla ihop flera hallar och då måste man ha ett billigt överföringssätt.

Idrottens Bingo i Göteborg har nu också klivit in på arenan och gjort ett eget system som är under inkörning. Golvpersonalen har varit delaktiga i utformningen, för det är viktigt att systemet fungerar bra arbetsmässigt. Systemet innefattar sammankoppling både med ljud och bild och har en rad bra lösningar både för kunder och för personal. Sammantaget är bingohallarna inom Idrottens Bingo mycket nöjda och tycker att den nya konstruktionen fungerar bättre än den tidigare gjorde.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *