Nätbingospelaren är kartlagd

Kvinna i 40-årsåldern och bor i en mellanstor stad. Spelar nätbingo mest på kvällen för en stunds avkoppling och förströelse. Så ser den typiska nätbingospelaren i Sverige ut.

Intresset för bingo på Internet har visat en markant ökning under 2006. Det kan vara den spelform som kommer att öka mest den närmaste tiden skriver Lotteriinspektionen i en färsk rapport om spelmarknaden i Sverige. Nätbingospelarna vill i första hand få en stunds avkoppling och i andra hand vinna pengar. Det visar en ny undersökning som genomförts av PAF.se.

– Nätbingospelarna söker spänning men också gemenskap och bekräftelse. Nätbingo är det är första turspelet med chatt där man kan umgås med varandra samtidigt som man spelar, säger Malin Stråhle, vd för PAF.se.

Kvinnor som spelar på Internet blir allt fler. Enligt en SIFO-undersökning är det ungefär 215 000 kvinnor som spelar på Internet. På PAF.se står kvinnorna för 81 procent av nätbingons omsättning.

– Jag gillar nätbingo eftersom det går att chatta med motspelarna. Vi brukar peppa varandra och säga grattis till den som vinner. Dessutom tycker jag om den lugna stämningen när jag spelar nätbingo. Det är ingen hysteri och insatserna är lagom stora, säger Camilla Sahlsten 36 år, som spelar på PAF.se.

Av undersökningen framgår att mer än hälften av spelarna väljer att spela bingo där det också går att chatta och umgås med andra. Vissa har även träffat nya vänner genom PAF.se som de chattar med, mejlar, ringer eller träffar fysiskt. På spelsajten byggs sociala nätverk under alla dygnets timmar.

– Nätbingospelaren är en kvinna i 40-årsåldern som söker avbrott från vardagen. Barnen börjar komma upp i tonåren och hon får mer egen tid, säger Malin Stråhle.

PAF.se har drygt 125 000 medlemmar, som i snitt spelar för 547 kronor i månaden. Undersökningen visar att det procentuellt är fler i Västra Götaland än i Stockholms län som spelar på PAF.se. Den främsta platsen i hemmet för att spela är i arbetsrummet, följt av vardagsrummet och sovrummet. Oftast spelar man mellan klockan 18 och 21.

– Om man generaliserar får man en bild av att kvinnan spelar nätbingo medan mannen ser på TV och barnen gör läxor. Kvinnor spelar för underhållningen och gillar turspel som bingo, säger Malin Stråhle.

Totalt var det 2 874 som svarade på kundundersökningen.

Pressmeddelande från PAF.se 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *