Lugnet före stormen

Det är skenbart lugnt på bingo- och spelfronten. I pressen står det nästan bara om de utlandsbaserade spelbolagens börskurser och om spelberoende. Och så förstås om Bingolottos problem, nu senast blev 44 personer uppsagda av Folkspel.

Men det pågår många saker i det tysta. Bland annat ett antal stämningar och rättegångar i anslutning till spelmonopolet och några utredningar på regeringsnivå som berör spelmarknaden eller föreningarnas skatteproblematik. Inte minst är det av stor vikt att föreningar som får sina medel genom en bingoallians inte beskattas. Det är utredarens intention att avvärja detta, men inte helt lätt ändå.

Själva sliter vi bingoarrangörer med frågan om rökförbudet som träder i kraft den 1 juni. Förbudet gäller serveringsställen, men vi kan inte dra oss undan med några finter, den bärande tanken är att skydda personalen mot passiv (och egen) rökning. Tankar om utformningen av rökrummen har nog börjat ta form hos de flesta av oss och det förmärks fler och fler optimistiska tongångar. Genom fräscha lokaler och med stöd av Svebicos reklamkampanj, som går i gång i maj, kan rökförbudet kanske ändå vändas till något positivt för bingon.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *