Fortfarande oklarhet om rökförbudet

Vid Svebicos extra medlemsmöte redogjorde styrelseledamoten Bertil Buss för läget när det gäller rökförbudet som införs 1 juni nästa år. Rökning förbjuds på serveringsställen. Det får dock finnas särskilda rökrum, men där får ingen verksamhet pågå och personalen får inte gå in dit. Nu har vi som bekant rökrum (avdelningar) utan restriktioner om användningen.
Problemet är att ingen vet hur rökrummen får vara utformade och ett ännu större bekymmer är att det är inte bestämt vem som skall ansvara för frågan. Klart är dock att kommunerna har tillsynsansvaret, vilket kan bädda för en oenhetlig bedömning.
Egentligen finns en lucka i lagen, eftersom bingohallar inte står nämnda i beslutet. Det gör att hallarna skulle kunna stänga sina serveringar och fortsätta med rökning. Den luckan skulle sannolikt täppas igen ganska snart och är knappast ett alternativ. I Norge, som införde rökförbud för ett halvt år sedan, har man tagit bort serveringarna i bingohallarna och tillåter rökning. Och så rekommenderar man sina gäster att ta med termos…

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *