Bli Bingoproffs – Spännande och avkopplande

Sorf, Marma IF och Moheds SK har arrangerat bilbingo sedan 80-talet. En gnutta tjatigt för arrangörerna, men bra intäkter. Och väldigt roligt för spelstammisarna.
Man kan tro att det är ganska tråkigt att sitta ett par timmar i en bil och plutta för nummer på en bingobricka. Man kan tro att det inte kommer så mycket folk på bilbingo när det är kallt och regnar. Man kan tro att bingo handlar om att vinna en sunkig termos. Då har man fel.
Omsättningen för bilbingon i Mohed ligger kring 60-70 tusen en vanlig kväll, i går kväll såldes 1 500 bongar. Många sitter förstås med flera, men mycket folk är det. Och i går var det ändå bara normalbingo, när det är storbingo kommer det mycket mer folk. Man kan vinna uppemot 15 000 kontant på ett bräde, och det är spännande hela tiden.
– Det är både spännande och avkopplande, säger Yvonne Åhlund från Holmsveden. Man hinner varva ner lite mellan siffrorna liksom.
Och så handlar det – förstås – om det sociala. Många sitter i bilarna bredvid varandra varje vecka, en del är på plats ett par timmar i förväg.
Fast de riktigt sociala sitter faktiskt inomhus, i Idrottsgården. I går var där 67 personer, och knäpp tyst medan numren ropades ut. Faktum är att bruset i högtalarsystemet lät mer än de församlade entusiasterna. Och det beror inte på att det brusade osedvanligt högt.

Läs hela artikeln på halsingekuriren.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *