BingoLotto med Loa Falkman

En av Sveriges mest mångsidiga artister kommer på söndag att bli granskad i sömmarna av BingoLottos Lotta Engberg. Han är hovsångare ena dagen och skådespelare i storsatsningar i TV den andra. Mannen bakom epitetet mångfacetterad är Loa Falkman som på söndag kan lägga till bingospelare på listan.

Han har stått på flera operascener, spelat in filmer och tv-serier. För fem år sedan blev han utsedd till hovsångare och på tv har vi sett honom i serier som Ett gott parti, Cleo och Nisse Hults historiska snedsteg. Loa Falkman har hunnit med mycket sedan debuten på Kungliga Operan 1973.

BingoLottos programledare Lotta Engberg och Loa Falkman har en hel del gemensamt. Bland annat har båda ställt upp i Melodifestivalen. Med varierande resultat.

– Det blir nog en del snack om Melodifestivalen på söndag. Loas låt Symfonin under Melodifestivalen 1990 hamnade sist i resultatlistan men är faktiskt en av de låtar som alla som då var med minns, säger Lotta Engberg.

BingoLotto är det svenska föreningslivets egna spelbolag där en av produkterna, BingoLotto, årligen drar in miljoner till de svenska föreningarna. Loa Falkmans hjärta klappar lite extra för en av alla dessa, nämligen Skillinge IF. Därför har han valt att skänka 10 000 kronor till den skånska föreningen.

Finalspelet är spelet som kan ge en ensam vinnare tre miljoner kronor – men då gäller det att gissa rätt! Utifrån 12 liggande kort ska Jan Strömberg från Häggeby gissa om det liggande kortet är högre eller lägre än nästa kort som är på tur att vändas upp. Håller nerverna kan spelet som mest ge tre miljoner kronor – och som minst 100 000 kronor.

.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *