Bingolotto – en dyr nitlott

Sista dansen är slut i ”Bingolotto”. Till hösten är musiken utraderad i ett program som alltid varit tätt förknippat med kramgoa låtar och internationella gästbesök. Orsaken stavas kris.När tittare och lottköpare flyr genomförs dramatiska förändringar av TV4:s folkligaste flaggskepp. Aftonbladet kan i dag avslöja hur panik, prestige och stenhårt maktspel fick sången att tystna i ”Bingolotto”.

Först en folkkär programledare, sedan vd:n – och nu musiken.

Offren i den hemliga maktkampen i ”Bingolottos” kulisser blir allt fler. Aftonbladet kan i dag avslöja sanningen bakom de nya dramatiska förändringarna och Lasse Kronérs avhopp.

– Jag hade inget annat val, säger han.

Lasse Kronér har valt att tiga ända sedan avhoppet den 10 april i år. Men när TV4 nu gått ut med beslutet att radera ut all musik i ”Bingolotto” väljer den folkkäre artisten och programledaren att tala. Lasse Kronér brann för musikinslagen i programmen – ofta framförda av internationella storstjärnor. Men med sjunkande tittarsiffror och lottförsäljning ökade pressen på honom mer och mer internt.

Samtidigt som Lasse leende presenterade gästartister i programmen verkade krafter som drog åt ett motsatt håll.

– Det kom framför allt från Novamedia. De har i flera år haft planer på att ta bort musiken från ”Bingolotto”. Jag fick slita ganska hårt för att få behålla den, säger Lasse Kronér.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *