Bingo håller ställningarna

Svebico har lämnat rapport över bingons omsättning till och med det tredje kvartalet i år och jämfört med fjolårets siffror så ser det ganska hyggligt ut. Besvärligast är det för tillfället i Malmö och det får hållas för troligt att det fortfarande är kasinot som påverkar siffrorna negativt. Bäst i år har det gått för orter utanför storstäderna.

Totalt har bingon backat 0,1 % och här visar Stockholm, Göteborg och Malmö minussiffror medan landet i övrigt plussar. Maskinerna har totalt gått fram 7,2 % med största ökningen i Stockholm. Sammanlagt med bingo och maskiner har Stockholm ökat 0,6 %, Göteborg 1,4 % och landsorten 3,5 % medan Malmö backat med 0,7 %. Det gör sammanräknat + 2,1 %. En viktig faktor är också vinstutdelningen och den har på bingon ökat runt en halv procent och på maskinerna halvannan.

Även om bingobranschen i konkurrens med framför allt statens alla spel har det besvärligt finns det kanske ändå litet hopp. En anledning till de positiva siffrorna i landsorten kan vara Databingon, som fungerar mycket bättre i små hallar än i de stora.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *