VikingLotto – kan det vara nåt?

VikingLotto är ett spel som likt bingo är rent turbaserat och man använder siffror – men där upphör likheterna. Eller gör de?
Även VikingLotto spelas över landets gränser och när det lanserades 1993 var det det första kupongspel som hade en internationell spelpott. Jackpottvinsten i VikingLotto är gemensam för Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island samt Estland, Lettland och Liatuen. Själva dragningen sker i Norge och en norrman är den som vunnit högsta vinsten hitills, ungefär 18,5 miljoner kronor!

I bingo gäller det att få 5 i rad, medan det i VikingLotto gäller att välja ut 6 av 48 nummer. Vid dragningen lottas 6 nummer och dessutom 2 tilläggsnummer. Om vinnare med 6 rätt saknas så går jackpotten vidare till nästa vecka – så jackpotten kan växa sig väldigt stor emellanåt.

En sak som verkligen skiljer sig från bingo är att jackpotten i VikingLotto är gemensam för alla länder, medan övriga vinster är nationella. Det vill säga att svenska spelare samlar ihop vinster till svenska vinnare. Den största svenska vinsten delades ut 19 juli 2000 och var på hela 18 073 009 kronor

VikingLotto kan spelas på 1-, 5- eller 10-veckorskupong och spelet kan inte lämnas över Internet utan man måste besöka ett spelombud. Du kan även spela Joker ihop med VikingLotto, men bara onsdagsdragningen.

Du kan välja dina 6 siffror själv eller använda Hux Flux för att få slumpmässigt valda siffror.

Det kostar 4 kronor per ruta att spela VikingLotto och chansen att vinna är 1 på 50, så oddsen är ganska goda att ta hem en liten vinst!

VikingLotto är ett kul spel att testa – varför inte lämna in en kupong nästa gång du tar en promenad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *