Vem tar vinsten?

De flesta i bingohallen vet att överskottet från bingon går till idrotten. Riktigt alla känner dock inte till vart vinsten från bingospelet går och det händer ibland att någon säger, att man borde öppna en egen bingohall för då skulle man bli rik. Då brukar alltid någon berätta att överskottet går till föreningslivet. Det behöver väl knappast tilläggas att bingons förmånstagare, idrotten och handikapporganisationer, uppfattas som något positivt.

Lika positiv var inte en herre som sa att han inte spelar något på SvenskaSpel, eftersom deras överskott bara går till staten (SvenskaSpels vinst går mycket riktigt in till finansdepartementet, som i sin tur slussar den vidare till bland annat idrotten och ungdomarna). Herrn i fråga spelade dock på utländska bookmakerfirmor, så jag var tvungen att fråga honom, vart går deras överskott?. Svaret blev väldigt kort, Inte till staten i alla fall!.

Inte en enda av de utländska bolag som bedriver spel riktat mot den svenska marknaden redovisar på sina hemsidor vart deras överskott går. Man får förmoda att vinsten går till bolagens ägare och vad de gör med pengarna får vi nog aldrig veta, men kanske köps det nya lustyachter eller nya sportbilar? Är det bättre än att svenska staten får fördela överskottet?

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *