Stockholmskvinna blev mästare på bingo i vårens stora final på Östersjön

Solvig Erkesjö från Stockholm blev mästare när den stora finalen i bingo avgjordes på tisdagen. Hon fick ta emot prischecken på 50 000 kronor av de kända bingovärdarna Lotta Engberg och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.
– Det känns ofattbart. Jag visste inte om att det var bingo ombord när jag åkte på en kryssning tidigare i år, men då spelade jag och vann en plats i finalen. Nu har jag vunnit 50 000 kronor. Pengarna ska gå till en resa till Australien, där mina två bröder bor, säger Solvig Erkesjö som är nybliven pensionär.

Under våren har det spelats bingo varje vecka på Birka Paradise med Babsan som bingovärd. Bakom bingon står bland andra PAF.se, Sveriges första spelsajt riktad till kvinnor, och Birka Cruises. Dessutom har PAF.se arrangerat nätbingo varje torsdagskväll under våren. Varje månad har fyra spelare utsetts som vinnare och fått en plats i bingofinalen.

– Intresset för bingokryssningarna har varit stort under våren. Spelare från hela Sverige har deltagit och ungefär 12 000 brickor har sålts. Totalt var det 258 som gick till finalen och hade chans att vinna 50 000 kr. Det är ovanligt med en så stor garanterad vinstsumma i bingosammanhang. Därför känns detta extra kul även för oss som arrangörer, säger Malin Stråhle, vd för PAF.se.

Efter de senaste årens stora pokertrend är nu bingo på stark frammarsch. Intresset för nätbingo har visat en markant ökning och kan vara den spelform som kommer att öka mest den närmaste tiden skriver Lotteriinspektionen i en rapport om spelmarknaden i Sverige. Under andra halvåret i fjol femfaldigades tillströmningen av nya spelare till PAF.se som i dag har drygt 130 000 medlemmar och där kvinnorna står för 80 procent av omsättningen.

– Nätbingo är det första turspelet med chatt där man kan umgås med varandra samtidigt som man spelar. Vi kvinnor gillar att prata med varandra, säger Malin Stråhle.

Det är andra året i rad som Birka Cruises och PAF arrangerar bingokryssningar. Bingofinalen var mycket populär och under måndagens kryssning var Birka Paradise fullbokad. Många ville komma nära Lotta Engberg och Babsan, och var därför där tidigt på morgonen för att få de bästa platserna.

– Det har varit positivt för medlemmarna att kunna träffas för att spela bingo utanför nätet. Dessutom har det varit mycket roligt att få samarbeta med Lotta Engberg och Babsan, som båda är folkkära och populära bland våra medlemmar, säger Malin Stråhle.

Har du frågor?
För närmare information kontakta Malin Stråhle på telefon 08-407 47 76.
För intervju med Solvig Erkesjö, ring 073-726 56 08.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *