Staten måste sluta spela falskt

2005-08-26 | Bingo 

Folkhälsan kräver ett spelmonopol hävdar regeringen. Men i slutändan blir alla förlorare - spelarna, skattebetalarna, politikerna, spelföretagen och idrottsrörelsen.

I helgen kickar det numera lite trötta folknöjet Bingolotto i gång en ny säsong med ny programledare. Säkert får vi ta del av diverse synpunkter uppblåsta till gräl i kvällstidningarna kring gamla och nya programledare. Dessutom får svenskarna till helgen möjlighet till nya chanser och vinster genom postkodslotteriet.

Ett rött kuvert har i dagarna landat hos de flesta hushåll i landet. Alla som bor kan vinna, de som inte bor - ja de får väl ta en trisslott i stället. Men de TV4-baserade lotterierna är trots kändisar och rubriker småpotatis i jämförelse med SvenskaSpel med flera statliga företag.

Lusten att våga och kanske vinna finns hos alla, men ibland blir den farlig och obändigt stor. I dagarna har det rapporterats om kraftiga ökningar av spelberoendet hos svenskarna. Inte minst beror detta på nätpokern, ett område på marknaden som SvenskaSpel suktat efter länge och säkert snart kommer få tillstånd att bedriva.

Läs hela ledaren på dn.se

Kommentarer

Kommentera gärna. Om du vill visa en bild bredvid din kommentar skaffa dig en gravatar!