Slutrökt i Italien

I måndags klarnade luften över Italien. Då trädde rökförbudet in med en av de hårdaste lagarna mot rökning i Europa. Totalt rökförbud råder nu på alla arbetsplatser och offentliga lokaler i landet. Undantag görs dock för restauranger med helt avskild rökavdelning och separat ventilationssystem.

Detta leder till så dyra ombyggnader att hittills endast 21 restauranger i storstaden Rom har satsat på sådana avdelningar och de flesta näringsställen är för övrigt för små för att klara en uppdelning. På det hela taget verkar ändå Italiens 14 miljoner rökare införstådda med förbudet, fast det har föregåtts av diskussioner och protester.

Snart är det vår tur och även om våra särskilda rökrum ganska säkert blir både enklare och billigare att bygga, så är det oroande att inga regler om utformningen ännu presenterats av myndigheterna. Tills vidare får då bingobranschen fundera på andra saker, som till exempel hur man sanerar bort röklukten i våra väl inrökta hallar efter den 1 juni. Kanske vi också skall göra tisdag den 31 maj till uppesittarkväll för rökare och bjuda på rökverk med sorgband.

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *