Sjöalts IF tutar och kör

För femtonde året i rad anordnar Sjöalts IF bilbingo i Kungsbygget. I lördags var det näst sista gången för säsongen och det var tät stämning på grusplanen mitt i skogen.

Det enda som hörs är trädens sus, nummerutropen och det biltut som följer när någon får bingo. Runt 250 bilar har parkerat för att spela bingo på parkeringen framför Kungsbyggets skidanläggning, där bara rodelbanan är i gång under den snöfria delen av året.

Innan spelet börjar är det ett fasligt springande när spelarna ska köpa brickor och varmkorv. Det är kul stämning och folk är glada.

Familjen Lerpard från Limhamn återvänder chockade till parkeringen efter lite sommarrodel i skidbacken.

– Vad är detta? När vi kom hit för en timme sedan var vi i princip ensamma på parkeringen. Jaså är det bilbingo? Nä jag vet inte hur det funkar och jag är nog för ung för det, säger Patrik Lerpard, medan frun Ulrika och barnen Simon, Johan och Frida tittar på bilarna.

Kring ett campingbord längre bort sitter ett sällskap från Örkelljunga och Klippan och fikar före spelet. Pernilla Karlsson, Britt Kristoffersson, Carolina Karlsson, Kurt Kristoffersson, Nils-Erik Johansson och Kristina Larsson med hundarna Sanna, Annie och Zacci njuter av kaffe och tillbehör.

– Vi brukar åka till Gunnarstorp och det är andra gången vi är här, men vi har inte vunnit något än, berättar de.

Läs hela artikeln på hallandsposten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *