Schlagerfinal i BingoLotto

På lördag blir det stor schlagerfinal i BingoLotto. Vinnaren i tittaromröstningen "Sveriges bästa schlagerlåt genom tiderna" kommer att utses. Och vem är bäst lämpad att stå på scen en afton som denna om inte drottningen av schlager – Kikki Danielsson. Förutom flera i dag klassiska låtar har hon även med sig en drömsemester som hon lottar ut till BingoLottos spelare.

Hon har uppträtt i Melodifestivalen nio gånger, sålt tre och en halv miljoner skivor och hunnit samla på sig sex platinaskivor. Kikki Danielssons meriter är imponerande. Nu är hon åter aktuell med en cd där hon samlat några av sina allra populäraste låtar. Om skivan, sin karriär och, naturligtvis, schlager kommer Rickard Olsson att prata med Kikki om i sin intervjusoffa. Men det blir inte enbart prat – från scen fyrar Kikki av två "gamla godingar": Bra vibrationer och Miss Decibel.

Kvällens andra musikgäst har precis sadlat om. Sharon Dyall började sin karriär som körsångerska, men är för många mest känd för sin roll i den populära tv-serien Varuhuset. Nu har hon inlett ett samarbete med en av Sveriges främsta jazzpianister, Tommy Berndtsson. Tillsammans med Tommy gör Sharon sin debut som jazzsångerska och på albumet Another Angle tolkar de melodier av storheter som Hendrix, Van Morrison och Paul Simon.

Bland alla vinster denna vecka finns Kikkis resa till Gran Canaria men också möjligheter att vinna resor till Lofoten.

Veckans unga skattletare heter Nellie och hör hemma i Lund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *