Ny tanttrend – bingo på nätet

Bingotanten finns kvar. Men nu spelar hon via internet.
– Jag brukar spela bingo och chatta med mina vänner samtidigt, säger Monica Forsblom, 50.

Hederliga gamla bingo har tagit steget in på internet. Och det är fortfarande medelålders kvinnor som utgör majoriteten av spelarna.
– Det är lika mycket käringar här som i de riktiga bingohallarna. Men nog är det en och annan gubbe som sitter och svär vid datorn när siffrorna inte infaller, säger Monica Forsblom.

Hon har arbetat som bingoutropare i bingohallen i Södertälje. Men i takt med ökad datorisering tyckte hon att hallarna förlorade sin själ. En själ som hon tycker har återuppstått på internet.
– Spelsajterna har till och med börjat använda de gamla ekorrhjulen vid sina spel. Det är riktigt spännande att se bollarna trilla ner, säger hon.

Det är många kvinnor som hittat bingosajterna på internet. Trots att de första tillstånden för internetbingo kom för bara någon månad sedan är det full snurr hos Spero och SvenskaSpel. Hos Spero är 75 procent av spelarna kvinnor, de flesta i 40-årsåldern. De spelar huvudsakligen en stund mitt på dagen, samt på kvällen vid 20-tiden när barnen somnat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *