Moderaterna – Svenska spel hotar föreningslivets finansiering

– SvenskaSpel hotar genom sitt agerande att konkurrera ut folk- och idrottsrörelsen från bingoverksamheten. Detta leder till att folk- och idrottsrörelsen ytterligare tappar viktiga intäkter för att bedriva sin verksamhet. Pengarna hamnar istället som vinst hos SvenskaSpel.

Detta säger den moderata riksdagsledamoten Gunnar Axen som idag ställer en fråga i riksdagen till spelansvarigt statsråd, Sven Erik Österberg. Frågan är ställd med anledningar av att Svensk Spel nyligen köpt 18 bingohallar. Föreningslivet tjänar årligen cirka 350 miljoner på bingoverksamheten.

– Vi har länge sett en utveckling där staten expanderar sin spelmarknad på bekostnad av föreningslivet. På tio år har SvenskaSpel ökat sin omsättning med 76 procent, under samma period har idrottsrörelsen minskat sin omsättning på spel med 24 procent.

– Det är beklagligt att idrotten och föreningslivet, i takt med att man tappar sina egna intäkter, blir mer beroende av staten och statens välvilja. Vi har tidigare sett att Riksidrottsförbundet kritiserat regeringen för detaljstyrning av idrottens resurser. Detta gör idrotten än mer beroende av dessa detaljstyrda resurser.

Läs mer här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *