Idrottens Bingo växer – geografiskt och i styrka

Idrottens Bingo etablerar sig i Huskvarna

Idrottens Bingo går på offensiven och satsar hårt inför framtiden. 12:ans Bingo i Huskvarna är ny i Idrottens Bingo-gruppen och diskussioner har inletts med fler bingohallar som i framtiden vill tillhöra organisationen.

– Vi växer och det stärker oss nu när konkurrensen blir allt hårdare, säger Robert Frisk, marknadschef för Idrottens Bingo i Göteborg.

– Vi får en stark samarbetspartner och resurser att utveckla bingospelet och gästkontakterna, säger Rune Fritz, lotteriföreståndare på 12:ans Bingo och en av grundarna till Huskvarnas föreningsägda bingohall sedan 26 år tillbaka.

1,5 miljoner mer – bara under första kvartalet

Idrottens Bingo går bra. Jämfört med sista kvartalet i fjol har nettoutdelningen under första kvartalet 2006 ökat med 1,5 miljoner kronor.

– Pengar som går direkt till föreningslivet, säger en nöjd Robert Frisk, marknadschef för Idrottens Bingo i Göteborg.

Spelarna i Fotbolls-VM – rena bingoprodukterna

Idrottens Bingos uppgift är att generera pengar till det lokala föreningslivet. De flesta klubbar är beroende av bingopengar för att kunna bedriva sin verksamhet.

– Så här under Fotbolls-VM slås man av hur många VM-spelare bingon varit med och stöttat genom åren. Just nu kan vi på bingon i Göteborg glädja oss lite extra åt Anders Svensson (f.d.Guldhedens IK), Kim Källström (f.d.Partille IF) Markus Allbäck (f.d ÖIS) och Teddy Lucic (f.d.Lundby IF). De har alla varit verksamma som ungdomar i vårt utdelningsområde, säger en stolt Robert Frisk.

Fakta Idrottens Bingo:

Idrottens Bingo AB bildades 1979 av Göteborgs Distrikts Idrottsförbund (idag Västsvenska Idrottsförbundet). Omsättningen är drygt 190 miljoner kronor per år. 65 procent går till vinster och cirka 15 procent till föreningarna. Resten fördelas på löner, lokalhyror osv. På Idrottens Bingo i Västsverige arbetar cirka 200 personer varav 140 på heltid.

2004 gav överskottet från bingoverksamheten föreningslivet mer än 26 400 000 kronor.

För mer information kontakta:

Ingemar Dahlen, affärsområdeschef på Idrottens Bingo AB i Göteborg. Telefon 0709-26 58 60 eller 031-726 60 60

Robert Frisk, marknadsansvarig på Idrottens Bingo AB i Göteborg. Telefon 0709-26 58 61 eller 031-726 60 61.

Rune Fritz, lotteriföreståndare på Idrottens Bingo i Huskvarna (f.d. 12:ans bingo). www.idrottensbingo.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *