Helena Brunsberg är Sveriges främsta bingospelare!

  Så blev det äntligen dags för final i Bingo-SM i ett direktsänt BingoLotto. För de tio finalisterna handlade det om att hålla duttpennorna stadigt i hand och fokusera. Först ut att få bingo var Helena Brunsberg och strax därefter fick även Yvonne Löfgren Malm bingo. Mellan dessa två väntade sedan en sista uppgörelse under Treans bingo – en match som Helena Brunsberg gick segrande ur och därmed hade Sveriges allra första vinnare av Bingo-SM korats.

Jakten på Sveriges främsta bingospelare har pågått under hela april månad på bingolotto.se och tävlingen har lockat många som känt sig manade att vara med och pröva sin bingotalang. Genom kvalomgångarna som övergått till gruppspel och vidare till semifinal, vaskades tio stycken tappra finalister fram som möttes i kvällens direktsända BingoLotto.

Yvonne Löfgren Malm från Karlskoga och Helena Brunsberg från Enköping var de två som fick bingo först och fick därmed gå vidare och göra upp i en sista bingoduell under Treans bingo i programmet. Efter 21 dragna nummer stod det klart att Helena Brunsberg fått bingo och därmed vunnit titeln som Sveriges främsta bingospelare och även vunnit vinstsumman på 28.651 kronor samt en signerad konstglasvas av formgivaren Kjell Engman

– Jag brukar inte ha tur i spel, berättar Helena Brunsberg, men till påsken köpte jag en bingolott över nätet, och vann – 100 kronor. Vinsten betalades ut över nätet så jag bestämde mig för att spela upp hundralappen på nätbingolotto. Och så gick det som det gick, jag hamnade i SM och vann.

– Efter att ha spelat BingoLotto med TV-tittarna i femton års tid, kände vi att det var hög tid att få kröna den främsta bingospelaren i Sverige i en större bingotävling. Det känns jättekul att få vara med om detta historiska ögonblick, säger Hans Sahlin, vvd för Folkspel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *