Frågorna som knappt någon ville svara på

Bingolotto är en känslig fråga. När tidningen skickade ut en enkät om försäljningen i Dalarna vägrade idrottsföreningarna att svara.

– Enkäten vinklade Bingolotto negativt och det ställer vi inte upp på, säger en av Mora IK:s försäljare.

Genom enkäten till lokala idrottsföreningar ville vi veta hur viktig försäljningen var för verksamheten och vad en nedläggning av programmet kunde innebära.

Men svaren uteblev. Av över 100 utskick kom bara 18 svar. Trots att också påminnelser till vissa föreningar skickades ut.

En av personerna som inte ville svara på enkäten var Ingvar ”Nille” Niilimaa i Mora som varje vecka säljer mellan 400 och 500 lotter för Mora IK.

– Det var en klart negativ vinkling på enkäten och det ställer jag inte upp på. Bingolotto går åt skogen av all negativism, säger Ingvar Niilimaa.

Han menar att skriverier som fokuserar på att det går dåligt för Bingolotto skadar programmet ännu mer. Dessutom har många inom föreningslivet en negativ inställning till försäljningen vilket ger ytterligare problem.

– Lite elakt kan man säga att de får skylla sig själva att försäljningen går trögt. Med rätt engagemang i föreningarna kan Bingolotto bli stort igen. Det finns mängder av föreningar där man inte stöttar sina försäljare, säger Ingvar Niilimaa.

Läs hela artikeln på sodran.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *