Dead Rich ny spelautomat hos PAF

Stefan Lindfors, en av Finlands främsta formgivare, har skapat spelautomaten Dead Rich med skelett, insektsvingar, nappar, dödsskallar och 100 000 kronor på spel.

Åländska spelbolaget PAF gav Stefan Lindfors, född i Mariehamn, uppdraget att skapa en nätbaserad spelautomat.
– PAF vill lyfta spelautomater till en ny dimension genom att anlita konstnärer för att skapa framtidens automater, berättar PAFs marknadschef Jannik Svahnström.

Dödscoolt uppdrag
Den finländske industridesignern Stefan Lindfors är känd för att ha skapat bland annat lampan Scarago, tekoppen Ego och dildon Serpant.
– Det var ett oerhört spännande uppdrag att skapa en spelautomat. Jag visste ju inget om internetvärldens begränsningar, tekniken och ramarna utan fick lära mig den. Det gick överraskande lätt, och jag är oerhört nöjd över slutresultatet, konstaterar konstnären själv.

Skräcktema är inne
Dead Rich är en spelautomat med fem hjul och 20 vinstlinjer.
– Efter att jag analyserat spelet, tekniken och möjligheterna ville jag skapa något som känns fräscht, i tiden och med möjligheter att överraska. Skräcktemat är inne, och kan öppna sinnen hos spelaren med rätt överraskningar, till exempel de udda symbolerna och ljudsammansättningen, säger Stefan Lindfors.
– Min illustratör Tommi Hänninen designade de helt underbara bilderna, framhåller konceptskaparen Lindfors.

”Gör gärna fler”
Lindfors ser en klar utvecklingspotential när det gäller spelupplevelser och spelunderhållning på nätet.
– Det här var jävligt kul. Jag hoppas jag får chansen att göra fler, avslutar han.

Målet i spelet Dead Rich är att få så många likadana symboler som möjligt från vänster till höger på en spelad linje. Huvudvinsten är 100 000 kronor. Därtill finns två dödscoola bonusspel, Dead Man’s Jive och Bastard’s Roulette, med vinst varje gång.

100 000 kronor extra
Bland alla som spelar Dead Rich första veckan, 7-14 november, lottar Paf ut en extra vinst på 100 000 kronor, alltså en extra vinstsumma förutom spelets huvudvinst på 100 000 kronor. Utlottningen sker den 15 november. Därtill kan du bli en lycklig vinnare av en dödscool t-shirt med motiv från spelet.

Du kan provspela Dead Rich på nätet – på www.paf.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *