Christer har upplevt spelandets baksida

I den förening mot spelberoende som finns i Östersund blir spelets baksida allt tydigare. Nya spel är på väg att förvärra situationen.

– De som sitter fast ljuger för anhöriga och manipulerar sin omgivning för att kunna fortsätta spela. Det är problemet för de flesta, säger Christer Olofsson.

Han har egentligen ett annat namn. Men med hänsyn till jobbet och hans tidigare spelberoende kallar vi honom Christer i den här artikeln. Christer leder en stödgrupp i Östersund, inom Spelberoendes riksförbund, som hjälper folk att komma bort från spelmissbruk.

Bingospelare som gått över gränsen är en av flera kategorier han har kontakt med. Att låna ihop till spel borde få folk att avhålla sig kan man tycka. Men en del spelar på ställen där man även kan låna, enligt Christer.

Av dina egna erfarenheter och det du sett av andras spelande. Vilka är de främsta varningssignalerna man ska se upp med?

– När du blir stressad och otålig i gemenskapen med familjen. Att du ljuger hela tiden och är borta mycket samtidigt som du inte kan förklara var pengar har tagit vägen, säger Christer.

Läs hela artikeln på ltz.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *