Bråk med mycket pengar i spelpotten

Det stora bingobråket har brutit ut. Den västsvenska idrottsrörelsen utmanas av statliga SvenskaSpel. Båda storsatsar för att rädda bingo undan sotdöden.

Niklas 20. Tvåa nolla. Tore 43. Fyra trea. Bertil 19. Etta nia.

Bingo!

Ett klassiskt svenskt folknöje sedan 1970-talet. Bord i långa rader med koncentrerade spelare framför bingobrickor av papper. För många människor lika viktigt som stryktips eller trav är för andra. Men också en social gemenskap.

Och livsviktiga intäkter för de idrottsföreningar som står för tillstånden.

Nu har ny teknik och mängder med andra spelformer börjat slå ut den traditionella bingon. Förbudet mot rökning i lokalerna skulle kunna bli spiken i bingokistan.

I detta läge går SvenskaSpel in i bingobranschen i en kostsam offensiv. Men inhoppet från statens spelbolag på den lokala bingomarknaden är kontroversiellt.

I Göteborg känner sig Michael Cedstrand provocerad. Han är vd för den västsvenska idrottsrörelsens spelbolag Vikom som har dotterbolaget Idrottens Bingo.

– Med det här går SvenskaSpel rakt in i idrottsrörelsens hjärta och gör i praktiken föreningarna mer bidragsberoende från staten. De borde hålla sig borta från bingo. Det är affärer som vi sköter bäst själva med lokal förankring, tycker han.

Läs hela artikeln på gp.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *