Bingopengar

Att idrottsföreningar och andra ideella föreningar får pengar från bingohallar är något som många aktiva inte känner till.

Tidigare i somras skjutsade jag sonen till ett ishockeyläger och kom jag i samspråk med en annan förälder, som är ledare i ett hockeylag. Vi pratade lite om ditt och datt innan vi kom in på arbete. Jag berättade då att jag arbetade med bingo så att hans hockeylag fick pengar. Jaså, du jobbar med dom där j-vla bingolotterna som ungarna måste sälja jämt å ständigt, svarade han då. Jag förklarade att det inte var frågan om några bingolotter utan helt vanlig bingo, dock verkade han fortfarande vara tvivlande till att idrotten får pengar från bingo.

Ofta är det endast idrottsföreningens kassör som ser varifrån pengarna kommer. Kassören uppfattas många gånger som den där kamrerstypen som säger att det har vi inte råd med. Varför kan han inte istället säga till de andra ledarna att se nu till att alla går och spelar bingo, så kanske vi har råd nästa månad efter att bidragen från bingon betalats ut. Bingobranschen måste bli bättre på att dra nytta av de föreningar som är med i de olika allianserna, för i slutändan är det är ju föreningarna som tjänar på det!

Artikeln kommer från svebico.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *