BingoLotto-Rickard går på sommarlov

Efter en hejdundrande BingoLotto-final i början av juni är det snart dags för sommarlov för programledaren Rickard Olsson. Han kan blicka tillbaka på ännu ett lyckat år med BingoLotto och över 40 välmatade program under hösten och våren.
– Jag går inte på ledighet riktigt än. Först väntar inspelning av några TV-produktioner men jag hoppas att åtminstone få några veckors sammanhängande ledighet. Det har varit en mycket intensiv vår och det ska bli skönt att koppla av. 

År nummer två som programledare för Sveriges i särklass äldsta TV-lotteri (15 år i rutan) har varit roligare  än det första enligt Rickard. Nu kan han programmet, rutinerna och kan ta ut svängarna. Men han är långtifrån nöjd. Syftet och budskapet bakom BingoLotto har blivit viktigare än någonsin men föreningarna och lottköparna har inte hängt med.
– Programmet flyter på och tv-tittarna har vänt tillbaka. Att lotta ut bilar och resor är roligt men för mig ligger utmaningen i att få alla som tittar att sitta med en lott och förstå vilken insats man gör för svenskt föreningsliv. Det handlar också om att få alla föreningar att ge sig ut och sälja lotter igen. Det är förvånansvärt att de inte hakar på i större utsträckning och det finns en enorm utmaning i att lyckas nå till gamla tiders lottförsäljningsnivåer.

Våravslutningen en höjdare
De 40 sändningarna har varit sprängfyllda av gäster och artister, såväl svenska som utländska. Rickard påpekar att BingoLotto numera är det enda programmet med gammal, god underhållning utan en jury.
– Vi har haft ett fantastiskt artistuppbåd under året som jag tycker avslutades med en alldeles otrolig final. På scen fanns alla de riktigt stora ”sommarelefanterna” – Per Gessle, Lasse Berghagen, Robert Wells och Status Quo. Det var häftigt. Och som sagt – vi underhåller utan en jury. Det är vi ensamma om!

Rickard pendlar mellan huset i Stockholm och en lägenhet i Göteborg. När han inte befinner sig på inspelningsuppdrag eller andra åtaganden. Ett flackande liv som innebär många dagar i resväska och sällan mer än tre nätter i samma säng.
– När jag så småningom tar semester så har jag faktiskt inte fler planer än att vara hemma i mitt hus. Det känns som en enorm lyx att få sova i samma säng i mer än en vecka. Jag tänker ta hand om min dotter, klippa gräsmattan och vårda min bekantskapskrets i sommar. I bästa fall får jag ordning på min båt också som jag körde på grund med i början av juni. 

Höstens och vårens BingoLotto har bland annat genererat 41 nya miljonärer, 170 nya bilägare resor för närmare 22 miljoner och sist men inte minst – över 125 miljoner kronor har gått tillbaka till svenskt föreningsliv. Höstpremiär av BingoLotto sker den 26 augusti.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *