BingoLotto med Py och Ulrik

Py Bäckman är utan tvekan en av Sveriges mest talangfulla artister och låtskrivare. För att inte tala om framgångsrika. På söndag får vi se henne i Lottas intervjusoffa och på scen. Dessutom kommer vinnaren från Lilla Melodifestivalen 2009, Ulrik Munther, för att sjunga en egen låt. Bingobrickorna denna vecka är sprängfyllda med resor till varmare länder.

18 olika resmål står på spel när Lotta drar i gång Lucia-sändningen av BingoLotto. Och naturligtvis finns en resa till Lucias hemö Sicilien med bland vinsterna. Även resglade Harald Treutiger har haft ett finger med i spelet och komponerat ihop en drömresa till Västindien – värd hela 60 000 kronor.

Få är de som kan stoltsera med att de är födda på ett slott och att de gjort TV-debut hos Lennart Hyland. Eller att de rönt stora framgångar, både som artist och låtskrivare. Eller att de vunnit Melodifestivalen (som låtskrivare) och bemästrar nästan alla de stora musikstilarna. Men det finns faktiskt en person som kan och har gjort allt detta – Py Bäckman. På söndag besöker hon Göteborg och BingoLotto för att träffa Lotta Engberg – en av alla de artister som hon skrivit låtar till. Och naturligtvis är Lottas intervjublock fullt med frågor: Är hon verkligen den tekniska katastrof som hennes vänner hävdar att hon är, dansade hon en gång med Prince utan att veta om det och hur gick hennes tankar när hon skrev den omåttligt populära Gabriellas sång?

I höstas vann 15-årige Ulrik Munther Lilla Melodifestivalen med den egna låten En vanlig dag. Till helgen gör killen, som sedan segern blivit en riktig tjejidol, sin BingoLotto-debut.

Föreningsbidraget går denna vecka till en förening från Py Bäckmans barndomsort – Iggesunds IK. 10 000 kronor kan hälsingeborna förstärka klubbkassan med efter söndagens sändning.

Förra veckan åkte Gunnel Gustafsson hem med en miljon kronor efter att ha spelat Finalspelet och veckan dessförinnan kunde Eva Renberg spä på bankkontot med hela tre miljoner kronor. Om veckans Finalspelare har samma tur avgörs på söndag, när klockan närmar sig nio. Då kliver Karin Öhman från Sundsbruk upp på scen för att spela om tre miljoner kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *