BingoLotto med desperat revydrottning

Från en norsk bondgård utan rinnande vatten, till betydligt mer rustade adliga slott i Sverige. Artisten Grynet Molvigs livsresa har minst sagt varit full av kontraster. Grevar, genombrott och exklusiva framträdanden är på agendan när Lotta bjuder in Grynet till BingoLotto – som denna Jackpotvecka badar i kontanter!

Vad har Hasse & Tage och Povel Ramel gemensamt? Jo, alla har de jobbat med BingoLottos söndagsgäst – Grynet Molvig.

Grynet Molvig har sedan den svenska debuten på Intiman i Stockholm 1966 haft en karriär som tagit henne till revy-, sång- och teaterscenen såväl som till bioduken. Under tiden som gift med greve Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt tog hon paus från skådespeleriet men upptog det igen efter att paret gått skilda vägar i mitten av nittiotalet.

Idag, 2010, är Grynet nyfiken på mat – eller snarare effekterna av den. Detta genom en turné som går under namnet Mat-desperat. Turnén som bland annat har Grynet Molvig som affischnamn slingrar sig just nu fram genom Sverige. Föreställningen tar sitt avstamp i kvinnors förhållande till mat. Med hjälp av humor, sång, musik och dans behandlar man ett ämne som för många är förknippat med tröst, belöning och bestraffning. Hur har kvinnors förhållande till mat utvecklats och varför är det som det är? Det är frågor som Grynet och skådespelarkollegorna Mi Ridell och Paula Ternström fördjupat sig i. I BingoLotto på söndag får publiken ett smakprov på hur tankarna kring kroppen och mat kan gestalta sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *