BingoLotto gästas av Lasse Brandeby

Lasse Brandeby är, tillsammans med Nationalteatern och Sweetshots, söndagens gäster hos Lotta Engberg i Bingolottostudion. Lasse är väl mest känd som den självgode hemmamannen Kurt Olsson. För de yngre är han troligen mer bekant som mannen som fullständigt struntade i uppmaningen ”Lets dance” i TV4:s program med samma namn. Mindre bekant är kanske hans bakgrund som saxofonist i bandet High Notes, tvåa i ”Twistbandstävlingen 1964”. Han lär ha varit saxofonist mer för att han ägde instrumentet än för att han kunde spela på det.

Kurt Olsson och Rolf Allan Mjunstedt är hans mest välkända roller. Men han har gjort mycket mer på scen; spelat fars med Hagge Geigert, folklustspel med Eva Rydberg och revy med Kent Andersson. Lägg därtill roller i musikal och operett. Inte illa för en person som blev relegerad i skolan!

Lite småkänd blev han redan i början av 80-talet, då han var med i ett omtalat program i Radio Sjuhärad. Som Kurt Olsson minns många hans direktsändning av Stockholmstågets ankomst till Centralen. Just nu är han aktuell som kommissarie Sven Andersson i filmatiseringen av Helene Turstens böcker om Irene Huss.

Nationalteatern började på 70-talet med att spela barn- och ungdomsteater i Göteborg, men är mest kända för sin musik. Få är väl de som inte kan refrängen på ”Livet är en fest? Sweetshots, kvällens andra musikaliska inslag, slog igenom i TV-programmet Dansbandskampen.

Söndagens Bingolotto är en bilspecial – inte mindre än 15 stycken bilar står på spel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *