BingoLotto firar internationella kvinnodagen

BingoLotto är inte bara ett kultprogram som sänts i 17 år. Det är också det program där du kan hitta de mest aktuella händelserna och artisterna. Nu på lördag firar BingoLotto alla kvinnor med anledning av internationella kvinnodagen. I köket serveras husmanskost och bland vinsterna hittar vi gourmetresor till Italien och platser till vårens BingoLotto-resa som går till Malta.

För trettio år sedan antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.
– På lördag tar vi till oss rekommendationen och bjuder in två sångerskor som står för två ytterligheter i musikstil, men som båda har stora framgångar internationellt gemensamt, säger programledaren Rickard Olsson.

Först ut på musikscenen på lördag är Velvet, eller Jenny Petersson som hon "egentligen" heter. Jenny har precis varit aktuell i Musikfestivalsammanhang där hon ställde upp med låten "Deju vu", som BingoLotto-publiken får ta del av på lördag kväll.

För de mer klassiska tongångarna står kvällens andra kvinnliga artist för: Malena Ernman är en av landets, om inte världens, bästa mezzosopraner. Under året uppträder Malena som Angelina i Kungliga Operans uppsättning av Askungen ur vilken BingoLottos tittare och spelare kommer att få njuta av ett stycke.

Det blir inte bara fokus på kvinnorna på scenen i kvällens omgång av BingoLotto – den kvinnliga delen av publiken kommer också att få känna av strålkastarljuset. Krögaren Pelle Danielsson, tidigare förknippad med lyxkrogskonceptet Hos Pelle kommer att servera Göteborgs bästa husmanskost till alla kvinnor i publiken. Och för de som får mersmak finns gourmet-resor till Italien bland vinsterna.

För många av de vuxna spelarna är det spelmomentet Superchansen som lockar och för de yngre är det Skattjakten. På lördag får Bo från Edsbro, Marcus från Åsele och Carina från Grums spela om ett snurr på Superchanshjulet och Oscar från Sysslebäck håller tummarna för att hans drömvinst finns i någon av Rickards sex skattkistor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *