BingoLotto anordnar Sveriges första Bingo-SM

BingoLotto lärde hela svenska folket att spela bingo nu vill man göra det igen! Under våren utser föreningarnas eget spelbolag Sveriges främsta bingospelare. Bingo-SM avgörs under ett seriespel på nätet på BingoLotto.se och segraren koras i ett direktsänt och avgörande spel i TV4.

Vem är Sveriges främsta bingospelare? Efter att ha spelat bingo med svenska folket i över femton års tid tyckte Folkspel, som ligger bakom BingoLotto, att det var dags att reda ut frågan. Under april månad utspelas Sveriges första Bingo-SM på nätet med både kval och tävlingar som kulminerar med final i ett direktsänt BingoLotto.

– BingoLotto i TV4 och Bingo på nätet generar årligen 300-400 miljoner kronor direkt till Sveriges föreningar. Vi är störst på bingo i TV och nu är vår ambition att också bli störst på nätbingo. Vår plattform BingoLotto.se och vårt samarbete med Bonnier Gaming ger oss goda förutsättningar för bli det, säger Hans Sahlin, vvd och produktchef på Folkspel.

Bingon har den senaste tiden upplevt ett uppsving i Sverige och är ett av de spel som ökar mest på nätet.

– Intresset för bingo är större än någonsin. Över en halv miljon svenskar spelar regelbundet på bingo. När vi startade BingoLotto.se räknade vi med att det skulle bli en succé. Vi ser nu också att trenden fortsätter och det ska bli roligt att följa Bingo-SM, säger Andreas Ternström på Bonnier Gaming.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *