Anders Björkman: Än har inte Bingolotto gått under

Efter SVT:s ”Doobidoo” och TV4:s ”Postkodmiljonären” var det i går dags för nöjeshelgens tredje sjösättning. Men nu handlade det om den gamla skutan ”Bingolotto”, nyfernissad och med optimistiske skepparen Rickard Olsson vid rodret.

Något vrak är det inte frågan om och farhågor att ”Bingolotto” ska gå till botten med man och allt – de är överdrivna. Publik på ett par miljoner, det får aldrig ”Bingolotto” igen. Men kan man hålla sig över halvmiljonen med runt 800 000 vid vissa tillfällen, så seglar skutan vidare.

Rickard Olsson har inlett sitt job som programledare med att energiskt försvara den position ”Bingolotto” har. Han har rätt i att det inte alls är samma mediaklimat i dag, som när ”Bingolotto” startade för 14 år sedan.

Hur många program finns kvar efter 14 år i någon kanal – om man räknar bort de som är kopplade till nyheter och sport. En handfull? Knappt ens det.

Om TV4 haft sitt eget ”Minnenas television” och visat första årets ”Bingolotto”, så hade vi alla sett hur mycket denna älskade och hatade tv-lek utvecklats.

Läs hela krönikan på expressen.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *