Rena artistbingon i BingoLottos säsongavslutning

2007-05-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Status Quo, Per Gessle och Helena Paparizou, det är några av artisterna i årets stora säsongsavslutning av BingoLotto. Men innan BingoLotto tar semester ska vinster för 24 miljoner kronor lottas ut. Dagen till ära är programmet extra långt och sänds kvällen före Sveriges nationaldag.

Klockan 19.30 på tisdag kväll den 5 juni sparkar den igång – säsongsavslutningen av BingoLotto. I ett extra långt program erbjuds artister av internationella mått, vinster värda 24 miljoner kronor och massor av gäster – tillika en hemlig sådan som gömmer sig i ”utedasset”.

- Vi har en fantastisk säsong bakom oss. BingoLotto har genererat runt 120 miljoner kronor till svenskt föreningsliv och programmet BingoLotto fortsätter – efter femton år – att locka tittare. Vår programledare Rickard Olsson är populär i hemma i stugorna och han tar nu en välbehövlig semester för att kunna ta nya tag inför höstens omgång av BingoLotto, säger Hans Sahlin, tillträdande VD på Folkspel.

I sista programmet klär sig BingoLotto i sommarskrud och avslutar säsongen i ett rejält vinst- och artistfyrverkeri som brukligt är. Fyra bingospel är inplanerade och på scen trängs stjärnorna.

Nu är de tillbaka i Sverige – och BingoLotto. För andra gången i BingoLottos historia får vi se Status Quo på scen. Per Gessle greppar gitarren och framför låten ”En händig man” och Helena Paparizou sjunger låten ”The game of love”, från albumet med samma namn.

På scen och i Rickards soffa får vi även se Lasse Berghagen, Lasse Holm, Linda Bengtzing, Jan Johansen, Niklas Andersson, Molly Sandén, Benjamin Wahlgren, Magnus Johansson och Scandinavian Strings.

I kvällens trivselpanel sitter Tina Thörner, Lasse Holm och Rafael Edholm. Dessutom ingår de i juryn i BingoLottos ”Look alike-tävling” dit tittarna kan skicka MMS eller mejla in bilder på sig själva. Den person som juryn tycker mest liknar ”sin” kändis vinner en kamera.

En person från Nyhammar finns med i studion för att eventuellt få ett snurr på Superchanshjulet.

Klubbar bråkar om bingo

2007-05-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

En konflikt har uppstått på södra sidan brofästet gällande bingo. Tegs SK har nämligen lagt sin bilbingo så att den kolliderar med Umeå Södras vanliga bingo. Krocken gör att båda klubbarna kommer att förlora pengar i sommar.

Läs mer om bråket om bingon på vk.se  

Missen kostade Greger 56 000 kronor

2007-05-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Greger Ferm, 54, trodde att han hade vunnit en drömresa värd 60 000 kronor.M en det var bara 3 333 kronor. Orsaken: Bingolotto hade gett två olika vinster samma kod i datorn.
Det var den första april som Greger Ferm, från Röbäck, rättade sin bingolott och såg att han vunnit en resa till Zanzibar värd 60.000 kronor. För säkerhetsskull kontrollerade han en extra gång på internet innan han ringde in. Då fick han veta att vinsten bara var på 3.333 kronor.
– De sa att det var ett datafel. Men det är verkligen inte samma sak, det är stor skillnad på de två vinsterna, säger han.

Läs vidare om bingo missen på expressen.se  

Stockholmskvinna blev mästare på bingo i vårens stora final på Östersjön

2007-05-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Solvig Erkesjö från Stockholm blev mästare när den stora finalen i bingo avgjordes på tisdagen. Hon fick ta emot prischecken på 50 000 kronor av de kända bingovärdarna Lotta Engberg och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.
– Det känns ofattbart. Jag visste inte om att det var bingo ombord när jag åkte på en kryssning tidigare i år, men då spelade jag och vann en plats i finalen. Nu har jag vunnit 50 000 kronor. Pengarna ska gå till en resa till Australien, där mina två bröder bor, säger Solvig Erkesjö som är nybliven pensionär.

Under våren har det spelats bingo varje vecka på Birka Paradise med Babsan som bingovärd. Bakom bingon står bland andra PAF.se, Sveriges första spelsajt riktad till kvinnor, och Birka Cruises. Dessutom har PAF.se arrangerat nätbingo varje torsdagskväll under våren. Varje månad har fyra spelare utsetts som vinnare och fått en plats i bingofinalen.

– Intresset för bingokryssningarna har varit stort under våren. Spelare från hela Sverige har deltagit och ungefär 12 000 brickor har sålts. Totalt var det 258 som gick till finalen och hade chans att vinna 50 000 kr. Det är ovanligt med en så stor garanterad vinstsumma i bingosammanhang. Därför känns detta extra kul även för oss som arrangörer, säger Malin Stråhle, vd för PAF.se.

Efter de senaste årens stora pokertrend är nu bingo på stark frammarsch. Intresset för nätbingo har visat en markant ökning och kan vara den spelform som kommer att öka mest den närmaste tiden skriver Lotteriinspektionen i en rapport om spelmarknaden i Sverige. Under andra halvåret i fjol femfaldigades tillströmningen av nya spelare till PAF.se som i dag har drygt 130 000 medlemmar och där kvinnorna står för 80 procent av omsättningen.

– Nätbingo är det första turspelet med chatt där man kan umgås med varandra samtidigt som man spelar. Vi kvinnor gillar att prata med varandra, säger Malin Stråhle.

Det är andra året i rad som Birka Cruises och PAF arrangerar bingokryssningar. Bingofinalen var mycket populär och under måndagens kryssning var Birka Paradise fullbokad. Många ville komma nära Lotta Engberg och Babsan, och var därför där tidigt på morgonen för att få de bästa platserna.

– Det har varit positivt för medlemmarna att kunna träffas för att spela bingo utanför nätet. Dessutom har det varit mycket roligt att få samarbeta med Lotta Engberg och Babsan, som båda är folkkära och populära bland våra medlemmar, säger Malin Stråhle.

Har du frågor?
För närmare information kontakta Malin Stråhle på telefon 08-407 47 76.
För intervju med Solvig Erkesjö, ring 073-726 56 08.

Bingo på BingoLotto

2007-05-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

56-åriga Elisabeth Hansson från Vojakkala utanför Hapa­randa, vann i går två miljoner kronor på TV-programmet BingoLottos superchans.
- Det känns overkligt, jättekul, helt fantastiskt, säger hon glädjesprudlande strax efter sändning.

Läs vidare på kuriren.nu

50% i fem dagar på ALLA inbetalningar!

2007-05-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

MariaBingo Bingo

MariaBingo firar våra nationaldagar med en veckolång fest! För att fira våra gamla underbara länder lägger de festen mittemellan Sveriges 6:e juni, Norges 17:e maj och Danmarks 5:e juni och har en fest i dagarna 5!

Du får från och med måndagen den 28 maj till den 1 juni hela 50% på VARJE insättning du gör! … du läste rätt!! 50% i fem dagar på ALLA inbetalningar!

D.v.s. du betalar bara för två brickor när du köper tre… under en hel vecka har du 50% större vinstchans på MariaBingo!

Lycka till och ha en underbar vårvecka!

Kronér skänker 50 000 till barnsjukhuset

2007-05-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

MinBingo

Lasse Kronér överlämnar en check på 50 000 kronor till Barbro Ekström-Jodal, ordförande för insamlingsstiftelsen på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Lekterapin på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus fick extra tillskott i kassan i går. 50 000 kronor skänktes av Lasse Kronérs nya skötebarn, spelsajten MinBingo.
- Det känns underbart att få göra det här, säger han.

Läs vidare på gt.se

Svenska Spel får reklamförbud

2007-05-21 | Bingo · Skriv en kommentar 

Förvirringen kring Svenska Spels och ATG:s framtid har varit stor. Nu kan VA avslöja att den borgerliga regeringen sviker vallöftet om avreglering och i princip behåller det svenska spelmonopolet. Svenska Spel och ATG får finnas kvar, men fråntas rätten att marknadsföra sig och agera internationellt.

Läs vidare på ekonominyheterna.se

Spela BingoLotto och säkra semestern de kommande fem åren

2007-05-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Säkrad semester de kommande fem åren. Tanken är härlig – och fullt realistisk. I BingoLotto kan det hända – och händer – nu på söndag. Det enda som krävs för att kamma hem vinsten är en bingolott. Dansbandshjältarna Torgny Melins och topplistefavoriten Sebastian underhåller från scen.

- En stor variation av vinster är något av ett signum för BingoLotto, säger Hans Sahlin, vvd och produktchef på Folkspel om veckans något udda semester-vinst. Naturligtvis har vi även vinster i form av exempelvis bilar, resor och förstås miljoner i kontanter.

Sångaren Sebastian har haft ett spännande och fartfyllt 2007: I januari vann han en Rockbjörn för Årets Nykomling, under våren deltog han i Melodifestivalen och hans senaste album ”The Vintage Virgin” har precis sålt guld. I BingoLotto kommer Sebastian att framföra låten ”I can feel you” från guldplattan. ”The Vintage Virgin” är ett samarbete mellan Sebastian och producenten samt låtskrivaren Peter Kvint. Skivan innehåller tio nyskrivna låtar där Sebastian själv står för majoriteten.

Sveriges mest omtalade och framgångsrika dansband – Torgny Melins – framträder i BingoLotto på söndag. Efter succén med förra albumet ”Dansbandet” kommer nu uppföljaren ”Allting som vi har” – ett album där Torgny Melins tar en annan väg än den förväntade.

Sommarens fars på Vallarna i Falkenberg är en – väldigt – fri tolkning av August Strindbergs Hemsöborna. I BingoLotto på söndag berättar skådespelaren Claes Månsson mer om årets teaterhöjdpunkt i Falkenberg. 

Vem blir veckans Superchans-vinnare? Tre personer från Sollefteå, Färjestaden samt Värnamo gör upp om vem som får trycka på den röda knappen.

Nya lokaler för bingospelare

2007-05-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingospelarna i Nyköping har fått nya och mer lättillgängliga lokaler. Bingopalatset har flyttat in i arbetsförmedlingens gamla lokaler på Slottsgatan.

Läs vidare på sn.se  

Nästa sida »