Byns trivselbingo slår mellandagsrean

2005-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

I Storsävarträsk finns nästan ingenting. Ingen mobiltelefontäckning. Ingen post. Ingen affär. Ingen bensinstation. Inga vidare vägar. Det behövs inte. Här klarar sig folk ändå.

- Vi har livskvalitet i stället, säger Ewa Berg, sekreterare i bygdegårdsföreningen.

Läs hela artikeln på vk.se

Slut för bingon i Enköping

2005-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det vilade ett stänk av vemod över bingolokalen i Enköping på torsdagen. Efter mer än ett kvarts sekel tvingas arrangörerna lägga ned verksamheten sedan publiken svikit. Den allra sista dagen var det dock full rulle och ett 30-tal spelare fanns på plats. Nästan alla har varit stamgäster.

Läs hela artikeln på unt.se

Du är själv ansvarig för ditt spelmissbruk

2005-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Fick du också ett pokerset i julklapp? Grattis. Spela inte bort för mycket, bara. För hur tänker ni, alla spelmissbrukande föräldrar? Hur kan ni förstöra era barns liv? Hur kan ni spela bort deras tillit och kärlek?

Susanne var helt beroende av spelautomater. Hon spelade tills hon fick blåsor på fingrarna. Hon hängde på låset när de öppnade spellokalen. När hon fick lön spelade hon bort alla pengarna samma dag. Hon ljög och smög för sin familj och kunde inte sluta förrän spellokalen stängde eller pengarna var slut. Det handlade om flera tusen kronor. Varje gång. Jag har sålt allt. Bilar, mobiltelefoner, kameror och tv-spel. Tack och lov står inte huset på mig, annars hade väl det också strukit med, berättar hon för P 1:s Tendens.

Men det är inte pengarna som är värst. Det är den tid jag stulit från mina barn.

Läs hela krönikan på metro.se

Bingoanställda får Svenska spel som arbetsgivare

2005-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Nästa höst får personalen på många bingohallar en ny arbetsgivare. Det är statligt ägda Svenska spel som tar över driften på 18 hallar. Över 50 andra har anmält intresse.

Många av landets bingohallar tappar i lönsamhet. Spel på internet och rökförbudet har bidragit till att besökarna blivit färre. Nu går statligt ägda Svenska spel in för att få hallbingon på fötter och erbjuder sig att ta över driften för alla bingohallar i Sverige.

De hallar som går med ska byggas om, moderniseras och få ett gemensamt koncept och namn.

Hittills har 18 bingohallar överlåtit driften till Svenska spel med början nästa höst. 51 andra har anmält intresse för att vara med.

För bingopersonalen innebär övertagandet att de får Svenska spel som arbetsgivare.

- På de bingohallar som redan är klara att gå med har personalen tyckt att det är positivt. De får en stor och trygg arbetsgivare som de inte har haft förut, säger Mattias Hedlund på Svenska spel.

Artikeln kommer från hotellrevyn.nu

Uddevallabingo mot strömmen

2005-12-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Rökförbudet som infördes tidigare i år har slagit hårt mot Bingohallarna och flera har tvingats lägga ner verksamheten. Men bingon i Uddevalla går mot strömmen. Här har man klarat sig bra och föreningslivet får extra mycket bingopengar att dela på i år.

Ett 40-tal föreningar får tre miljoner att dela på enligt Erik Lindh, VD för Föreningsalliansens Bingo18 i Uddevalla.

Artikeln kommer från sr.se

SvenskaSpel flirtar med Idrottssverige för att höja sitt anseende – och rädda spelet

2005-12-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpel vill höja sitt anseende i Idrottssverige. Det är skälet till inhoppet i den lokala bingobranschen.

Drygt 70, däribland två i Göteborg, av landets cirka 100 bingohallar har anmält sitt intresse för att statens spelbolag SvenskaSpel skall ta över verksamheten. Det uppger SvenskaSpels vd Jesper Kärrbrink.

Hittills är 18 hallar kontrakterade. SvenskaSpel har satt av 150 miljoner kronor för att köpa och bygga om 40 hallar. Men det kan bli ännu större investeringar om fler ansluter sig.

- Det är en risk vi är beredda att ta för att vända bingon. Det kommer att ta ett antal år innan vi får tillbaka vår investering, men under tiden stärker vi vår position och kommer närmare Idrottssverige. Det är viktigt för oss, säger Jesper Kärrbrink.

Han berättar att företrädare för svensk bingo kom till SvenskaSpel och bad om hjälp när bingon hamnade i utförsbacken. Nu kan SvenskaSpel uppträda som räddare i nöden.

- När vi kom med vårt förslag visade det sig att det var exakt vad bingoarrangörerna själva hade velat göra i många år men inte haft råd med, säger Jesper Kärrbrink.

Läs hela artikeln på gp.se

Bråk med mycket pengar i spelpotten

2005-12-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det stora bingobråket har brutit ut. Den västsvenska idrottsrörelsen utmanas av statliga SvenskaSpel. Båda storsatsar för att rädda bingo undan sotdöden.

Niklas 20. Tvåa nolla. Tore 43. Fyra trea. Bertil 19. Etta nia.

Bingo!

Ett klassiskt svenskt folknöje sedan 1970-talet. Bord i långa rader med koncentrerade spelare framför bingobrickor av papper. För många människor lika viktigt som stryktips eller trav är för andra. Men också en social gemenskap.

Och livsviktiga intäkter för de idrottsföreningar som står för tillstånden.

Nu har ny teknik och mängder med andra spelformer börjat slå ut den traditionella bingon. Förbudet mot rökning i lokalerna skulle kunna bli spiken i bingokistan.

I detta läge går SvenskaSpel in i bingobranschen i en kostsam offensiv. Men inhoppet från statens spelbolag på den lokala bingomarknaden är kontroversiellt.

I Göteborg känner sig Michael Cedstrand provocerad. Han är vd för den västsvenska idrottsrörelsens spelbolag Vikom som har dotterbolaget Idrottens Bingo.

- Med det här går SvenskaSpel rakt in i idrottsrörelsens hjärta och gör i praktiken föreningarna mer bidragsberoende från staten. De borde hålla sig borta från bingo. Det är affärer som vi sköter bäst själva med lokal förankring, tycker han.

Läs hela artikeln på gp.se

Spelberoende – den nya folksjukdomen

2005-12-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Niclas spelade bort allt - nu varnar han för spel på nätet. Trendigt, haussat och - superlömskt. Nätpokern har gjort succeboom - på gott och ont.

- Spelberoendet kommer att bli den värsta folksjukdomen i Sveriges historia, säger Niclas, 40.

Han är värmlänningen som förlorade familjen, allt han ägde och nästan sitt eget liv på ett 15 år långt spelberoende.

Han är som vilken vanlig tvåbarnspappa som helst.

Mannen vi träffar berättar om ungarnas idrottslag, sitt skiftarbete på fabriken och sysslorna med villan i en medelstor värmländsk kommun.

Men Niclas är också spelmissbrukare. Visserligen ren sedan drygt två år, men ändå osynligt märkt av 15 års ständig jakt på pengar och spel.

- Det började med att jag fick följa med mamma och pappa och spela på enarmade banditer när jag var liten grabb. Sen bara fortsatte det - trav, oddset, lången, spelautomater... Jag tänkte på spel dygnet runt och kunde gå över lik för att få pengar. När det var som värst spelade jag för allt jag hade, i bland kunde jag spela bort 150 000 kronor på tre-fyra dar.

Läs hela artikeln på vf.se

Rickard Olsson: “Jag surfar på en superlativvåg”

2005-12-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Rickard Olsson närmar sig slutet av sin första säsong som programledare för Bingolotto. Den stora finalen är Uppesittarkvällen på fredag, och Rickard är hur nöjd som helst med det som hänt under hösten.

- Jag har surfat på en superlativvåg.

Läs hela intervjun på tv4.se

“Folkligt är fränt”

2005-12-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Äktenskapet med hustrun Lena är över. Men Rickard Olsson ser ljust på framtiden.

-Jag mår skitbra nu, bättre än någonsin, säger "Bingolottos" programledare.

Köttbullemackan är uppäten. Intervjun över. Rickard Olsson, 38, har just blivit fotograferad på snöslaskiga Götgatan i Stockholm när tonårstjejerna anfaller.

-Kan jag få din autograf, undrar en av dem.

-Självklart, säger programledaren.

När de fnittriga täckjackorna försvunnit, tillägger han leende:

-Bingotjejer.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Nästa sida »