Olsson får fortsätta leda Bingolotto

2005-09-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto startade i höst med ny programledare och i nygammal skrud. Tillbaka var artisterna, kvar var färgfemman och bingospelet. Men tittarsiffrorna fortsätter att svaja. Premiärprogrammet sågs av 770 000, sedan har siffrorna dalat något. I söndags såg bara drygt en halv miljon programmet, möjligen för att SVT:s Tv-huset hade premiärsändning samtidigt.

Men trots att storhetstiden verkar förbi är TV 4 hyfsat nöjda med resultatet.

- Vi är oerhört positiva till hur det ser ut och Rickard Olsson har landat snyggt, säger TV 4:s programchef Åsa Sjöberg.

Och nu är det alltså klart att det blir en fortsättning till våren.

Läs hela artikeln på gp.se

Bingohallar väljer rökare framför kaffedrickare

2005-09-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Sedan 1 juni är det slut med rökning i landets bingohallar. Och hallarna, som länge varit befolkade av inbitna rökare, har förlorat kunder. För att komma runt förbudet har en del bingohallar valt bort serveringen. Allt för att locka tillbaka rökarna.

Två bingohallar har hittills slutat servera mat och dryck för att slippa rökförbudet. Centrum bingo i Landskrona är en av dem. Där kan spelarna inte längre dricka kaffe, men de får röka.

- Det är en ekonomisk fråga. Om vi inte tjänar pengar kan vi inte fortsätta, säger H-G Carlsson som är driftledare på Centrum bingo.

Läs hela artikeln på hotellrevyn.nu

Bingolotto gör special-program från New York

2005-09-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

I oktober reser Rickard Olsson till New York för att göra ett specialinslag för "Bingolotto" tillsammans med illusionisten Joe Labero.

- Ja, vi har pratat om det. Labero sätter upp en stor show på ett hotell i New York i höst. Med all sannolikhet kommer vi att lotta ut exklusiva resor till New York med besök på Laberos show på schemat, säger Rickard Olsson.

Nu arbetar redaktionen med att styra upp möten med andra framgångsrika New York-svenskar, däribland Lena Olin och Marcus Samuelsson från krogen Aquavit.

- Det är långt ifrån klart. Men det finns mycket att göra när man ändå är där, säger Rickard Olsson.

Läs hela artikeln på gt.se

Ingen restaurang i bingons lokaler

2005-09-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingon blir kvar i lokalerna på Nybrogatan i åtminstone fem år till. Därmed kan vi ta död på de rykten som placerat en ny restaurang i den Graflund-ägda boningen.

Bingon blir kvar i lokalerna på Nybrogatan och därmed blir det inget av med restaurangplanerna. Foto: Marie Bremberg

- Det är riktigt att det fanns ett starkt intresse från restauranghåll att ta över våra centrala lokaler. Men de utrymmen vi erbjöds i stället var oacceptabla, säger Rolf Wågskär som är ordförande i Eskilstuna Föreningsbingo AB.

I våras tecknade i stället Wågskär ett nytt hyresavtal över fem år.

- Hyresvärden var i och för sig intresserad av att få in en restaurang men ställde inga ultimatum utan förstod att vi ogärna flyttade på oss efter 30 år på samma plats.

Läs hela artikeln på ekuriren.se

Skitkul bingo i Vånga

2005-09-20 | Bingo · Skriv en kommentar 

Ihärdigt står de vid elstaketet och hoppas på bajs, de 100-talet besökarna som kommit för att spela ko-bingo.

Septembersolen skiner den unga stuten i ögonen när han galopperar in på spelplanen. Kompisarna som blivit kvar i hagen råmar avundsjukt efter honom.

Publiken jublar, och sedan håller de tummarna för att han ska lägga en mocka i den ruta de satsat sina slantar på.

Stuten ser ut att bli lite generad över den stora åskådarskaran, till en början står han mest stilla och tittar storögt på dem. Bonden på gården får lov att muta honom med foder för att han ska röra sig.

- Hur ofta bajsar de egentligen? När fick han mat senast? undrar någon.

Läs hela artikeln på nt.se

Misshandlad på bingo

2005-09-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingospelet vid Vitgården i Brunflo hade möjligen anspänt nerverna hos deltagarna. Där sitter alla i sina bilar och spelar, när allt är klart startar man helt enkelt sin bil och kör hem.

En man blev 7 maj förra året väldigt irriterad på att bilen framför honom aldrig åkte i väg. Han gick fram till den bilen, slet upp dörren och slog till föraren i ansiktet.

Han döms nu för misshandel och han får dagsböter. Till den slagne ska han betala 5 000 kronor i skadestånd.

Artikeln kommer från op.se

Vem har sagt att bingo är ett ofarligt spel...?

Vinnaren är – staten!

2005-09-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

Vem vill inte vara vinnare? Statliga SvenskaSpel ger nu järnet för att alla svenskar ska tro att de kan bli det. Den senaste spelformen som vår vice statsminister tillika idrottsminister Bosse Ringholm vill ge klartecken till, är nätpoker.

Men bara till SvenskaSpel. För enligt Ringholm är det bättre att svenska folket spelar nätpoker hos monopolet, eftersom det sker "under kontrollerade former" och inte hos något utländskt spelbolag. Därför har han inte en tanke på att släppa in några sådana på den svenska marknaden. "Det här är ett sätt att minska spelberoendet", säger han vidare.

Bosse Ringholm och SvenskaSpel vill alltså gärna få oss att tro att spel just hos dem nästan är liktydigt med en social handling och närmast en ynnest riktad till alla förhoppningsfulla spelare som sitter där vid sina internetskärmar. Som om man inte glömmer både tid, rum och förluster bara för att man satsar i ett svenskt spelmonopol.

Läs hela krönikan på expressen.se

När spelandet blir ett beroende

2005-09-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

För Ing-Marie, 54, var spelandet ett medel mot stress. Tills hon tappade greppet.

- Jag förskingrade 180 000. Sedan försökte jag ta livet av mig, säger hon.

Ing-Marie Sandberg från Västerås hade spelat under hela sitt liv. Och älskat det. Men när vardagsstressen blev för tuff för fem år sedan förlorade hon kontrollen. Spelandet om pengar förvandlades till en tillflyktsort - som blev allt mer beroendeframkallande. Jack Vegas tog över hennes liv.

- Hjärnan slutade att fungera. När jag hade spelat bort allt jag hade började jag "låna" ur kassan på Kooperativet jag var med i. Och efter att jag tagit de första 10 000 drog jag helt enkelt ner rullgardinen, säger hon.

Läs hela artikeln på expressen.se

BingoLotto-konkurrent skjuts på framtiden – fick inget tillstånd

2005-09-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

En reklambyrå har gjort en jättekampanj för det nya tv-lotteriet Take off, material har tryckts upp och massor av idrottsföreningar har tecknat avtal. Nu har Lotteriinspektionen sagt nej till tillstånd i en första omgång och TV3 säger nej till att sända Bingolottoutmanaren i höst.

Mannen bakom Take off, Bingolottos grundare Gert Eklund, har in i det sita hävdat att programmet ska ha premiär under hösten 2005.

Detta har Gert Eklund också berättat i ett brev som har gått ut till ett stort antal idrottsföreningar i landet. Han har dessutom sagt att Take off har slutit avtal med TV3 om sändning av programmet, och gett reklambyrån Shout i uppdrag att ta fram en stor lanseringskampanj som nu ligger klar.

Många idrottsföreningar har nappat på erbjudandet och skrivit på avtal med Lotteriservice AB, bolaget som ansvarar för det nya tv-lotteriet Take off. Nu skjuts dock allt på framtiden. Detta eftersom Lotteriinspektionen inte gav Lotteriservice det lotteritillstånd som bolaget hade räknat med att få den här veckan.

Läs hela artikeln på dagensmedia.se

Rökfri bingo ger dåligt med pengar i kassan

2005-09-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

Rökförbudet gör att bingohallarna tappar intäkter. Under sommaren har Citybingo i Kalmar förlorat runt 150 000 kronor på grund av att besökarna blivit färre och stannar kortare tid när de inte får röka i spelhallarna.

Sedan rökförbudet i offentliga lokaler infördes 1 juni år, har bingospelarna fått gå ut och röka, eller som i Citybingos fall hålla till i ett rökrum. I jämförelse med samma period förra året har omsättningen sjunkit med 15 procent under sommaren.

Läs hela artikeln på ostrasmaland.se

Nästa sida »