Spelmässan i London

2005-01-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

Vid spelmässan i London den 25-27 januari kunde man skåda en hel del folk från spel-Sverige och då även bingofolk. I denna jättelika mässa fanns en del intressanta utställningar, men tyvärr gör de svenska lagarna det svårt att föra in några nyheter på marknaden.

I surret kunde vi uppfatta att man i Madrid lyckats med konststycket att koppla ihop 60 av stadens 100 bingohallar till enstaka spel med upp till 11.000 insatser! Det spanska företag vi pratade med sade sig också i stort sett vara klara med ett system som klarade att koppla ihop hallbingo och internetbingo. Representanter för SvenskaSpel fanns också på plats, men de såg något jäktade ut. Det sades att de förde förhandlingar om en eventuell utlokalisering av kontoret i Sundbyberg till Visby.

Artikeln kommer från svebico.com

Okänd bingolottovinnare sökes

2005-01-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Utan att veta om det, har en Landskronabo vunnit minst 50 000 kronor i Bingolottos spel Bilduellen. Men vinsten kan bli högre än så. Vinnaren ska spela i direktsändning redan på söndag. Kanske är det just du som har lotten med serienummer 0364 och lottnummer 11222...

Spelaren kan vinna en bil och en okänd summa pengar. Försäljare av lotten var Örestadscyklisterna som nu undrar vem den lycklige kan vara. Ingen har nämligen hört av sig, varken till dem eller till Bingolotto i Göteborg.

Läs hela artikeln på hd.se

Gunde drog fullt hus

2005-01-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Förre skidkungen och numera tv-personligheten Gunde Svan spred Bingolottos och sitt eget budskap när han gästade Finspång på tisdagen. Sällan har väl Kristallen och Folkets hus i Finspång varit så välbesökt. Att Bingolotto skulle vara på dekis kunde man inte tro när de trogna spelarna och föreningslivet slöt upp vid programmets ledare Gunde Svans besök i Finspång.
Två uppdrag hade Gunde på tisdagseftermiddagen. Först i Kristallen där han snurrade på hjul och lekte Färgfemman med intresserade åskådare. Senare på kvällen talade han inför publiken i Folkets hus om Bingo­Lottos framtid och drog paralleller till sin skidkarriär.

Läs hela artikeln på nt.se

Dubbelt så många samtal till Stödlinjen för spelberoende

2005-01-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Från och med första juli 2004 finns Stödlinjens 020-nummer tryckt på samtliga lotter, bongar, spelprogram och spelkvitton. Samtidigt utökades Stödlinjens öppettider från vardagar 10-16 till vardagar 10-19 och det blev möjligt att ringa från mobiltelefon.

Spelinstitutets statistik visar att antalet inkommande samtal under andra halvan av 2004 ökade med nästan 300 procent. När fel- och busringningar sållats bort kvarstår att antalet stödsamtal har ökat med 96 procent och att antalet informationssamtal har ökat med 150 procent.

Stödlinjen för spelberoende inrättades 1999. Den administreras av Spelinstitutet och finansieras av Statens folkhälsoinstitut. 020-numret utgör en stödlinje för spelberoende och anhöriga. Samtalet till Stödlinjen kostar en markering.

Artikeln kommer från Statens Folkhälsoinstitut

Gun kom fram till Gunde

2005-01-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gun Billing i Fredriksberg, hur kändes det att komma fram till Bingolotto och Gunde Svan i helgen?

- Det var lite pirrigt att vänta i luren på min tur i programmet, fast väldigt kul. Detta var faktiskt fjärde vinsten för mig i Bingolotto på bara några veckor.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

Majorna vald till Årets Bingohall

2005-01-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

I samband med Idrottsgalan på Globen igår höll SvenskaSpel sin egen gala där bland annat Årets Bingohall utsågs. Det var tre hallar nominerade, Triangelns Bingo i Malmö, Kungshallens satellit i Skärholmen (Stockholm) och Majorna Idrottens Bingo i Göteborg. Det blev den sistnämnda hallen, som utsågs till Årets Bingohall.

Robban Frisk på Idrottens Bingo säger att det finns ett gott gäng anställda på hallen, som under lång tid har strävat mot att höja nivån mot kunder och på verksamheten i stort. Här har kvalitetsledningssystemet varit till gott stöd. Föreståndaren Anna Kilpiläinen gör ett bra arbete och ett par av de anställda har varit med riktigt länge i verksamheten, Lena Ekendal och Carola Johansson.

Artikeln kommer från svebico.com

Johan Rannström -Årets Spelansvarige

2005-01-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Johan Rannström från Arena Bingo Söder i Stockholm utsågs till Årets Spelansvarige av SvenskaSpel. Priset utdelades av idrottsminister Bosse Ringholm och världsstjärnan i brottning, Ara Abrahamian. I motiveringen står bland annat att Johan kontinuerligt arbetar med spelansvarsfrågorna genom information och utbildning. Det har medfört att personalen aktivt arbetar för att skapa en bra och trevlig miljö runt värdeautomaterna och bingospelet.

Artikeln kommer från svebico.com

Slutrökt i Italien

2005-01-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

I måndags klarnade luften över Italien. Då trädde rökförbudet in med en av de hårdaste lagarna mot rökning i Europa. Totalt rökförbud råder nu på alla arbetsplatser och offentliga lokaler i landet. Undantag görs dock för restauranger med helt avskild rökavdelning och separat ventilationssystem.

Detta leder till så dyra ombyggnader att hittills endast 21 restauranger i storstaden Rom har satsat på sådana avdelningar och de flesta näringsställen är för övrigt för små för att klara en uppdelning. På det hela taget verkar ändå Italiens 14 miljoner rökare införstådda med förbudet, fast det har föregåtts av diskussioner och protester.

Snart är det vår tur och även om våra särskilda rökrum ganska säkert blir både enklare och billigare att bygga, så är det oroande att inga regler om utformningen ännu presenterats av myndigheterna. Tills vidare får då bingobranschen fundera på andra saker, som till exempel hur man sanerar bort röklukten i våra väl inrökta hallar efter den 1 juni. Kanske vi också skall göra tisdag den 31 maj till uppesittarkväll för rökare och bjuda på rökverk med sorgband.

Artikeln kommer från svebico.com

Bingospel för flodvågens offer

2005-01-12 | Bingo · Skriv en kommentar 

I samband med Vallens IF:s och Stenungsunds IF:s bingo i Spekerödsparken på torsdag kommer det arrangeras ett särskilt lottospel. Avkastningen från spelet kommer oavkortat att gå till Röda Korset och deras insamling till flodvågens offer i Sydostasien. Efter pausen, vid 21-tiden, överlämnas pengarna till Röda Korsets ordförande Siv Isaksson.

Artikeln kommer från sttidningen.se

Reklamavtal till 102 procent

2005-01-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

Alla medlemmar i Svebico har skrivit på reklamavtalet. Därtill har ett par nya hallar sökt inträde i organisationen för att kunna få vara med i kampanjen. Svebicos ordförande Krister Fredricson är mycket glad över uppslutningen. Lotteriinspektionen är informerad och mycket positiv. Kostanden dras från redovisningarna från och med denna månad.

Det var vid ett extra medlemsmöte den 1-2 december som Svebicos styrelse föreslog en stor annonskampanj under 2005. Det rör sig om en satsning på 5 miljoner kronor där föreningar, serviceföretag och leverantörer samarbetar. SvenskaSpel marknadsavdelning med Ann-Sofie Olsson som ansvarig sköter kampanjen. Bakgrunden till annonseringen är det svikande kundunderlaget.

Artikeln kommer från svebico.com

Nästa sida »