Fiasko för Bingolotto

2004-09-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Trodde ni att ni kunde göra dundersucce med ett nytt ytterligare omgjort program? Nej det blev ett nytt fiasko. Det är skamligt av Bingolotto att för oss spelare ej visa hur många lotter som säljs, men det håller ni för er själva, troligtvis på grund av mycket dåliga försäljningssiffror.

Vädjade i våras om att sänka lottpriset och att sänka de största vinsterna som så få av oss köpare får vara med och dela på. Den nya programledaren gjorde ingen större succe heller som de styrande trodde så helhjärtat på.

Hur ska föreningarna klara sig med sjunkande försäljningssiffror?

Det sägs att försäljningen sjunkit med 30 procent. Nu är det upp till er som fördelar dessa lotter i Dalarna att verifiera om detta är rätta siffror.

Insändaren återfinns på falukuriren.se

Jack Vegas fälla

2004-09-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spelformen Jack Vegas är en fara anser sociologen Philip Lalander som undersökt hur apparaterna påverkar dem som spelar. Hans siffror visar att spelberoende är sju gånger vanligare hos dem som spelar på Jack Vegas än inom andra spelformer.

Det är också klart att det främst är unga män som spelar på apparaterna.

Jack Vegas-spel får endast finnas i ålderskontrollerade miljöer. Det innebär i praktiken restauranger med serveringstillstånd. Dessutom kan de finnas i bingohallar. Spelformen introducerades för åtta år sedan och vann snabbt stor popularitet.

I dag finns 6 740 apparater fördelade på 2 025 restauranger i landet. 95 bingohallar har Jack Vegas. SvenskaSpel som äger Jack Vegas räknar med att över 600 000 svenskar någon gång har spelat på apparaterna.

Men de hängivna spelarna finns bland män. En enkätundersökning bland 11 000 personer där man frågade om spelberoende visar att 71 procent av dem som spelar på Jack Vegas är män. Totalt är omkring 42 procent av spelarna mellan 18 och 24 år. Och det är i den kategorin som spelberoenden är vanligast.

Omsättningen har växt från några hundra miljoner de första åren till 6,9 miljarder förra året.

Läs hela artikeln på bergslagsposten.se

Novamedia säljer Bingolottobolag

2004-09-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Novamedia, säljer sitt dotterbolag Nova TV till det nederländska produktionsbolaget Eyeworks. Nova TV producerar bland annat Bingolotto.

- Vad beträffar Bingolotto kommer affären inte att påverka tv-programmet. Den enda förändringen blir att Eyeworks står för produktionen av Bingolotto, säger Niclas Lövkvist, presschef på Novamedia.

Beslutet att sälja Nova TV grundas på att Novamedia i fortsättningen ska ägna sig åt sin kärnverksamhet.

- Vår affärside bygger på att ta fram och utveckla lotterier för välgörenhet, inte att producera tv-program.

Försäljningen innebär att Novamedia och Eyeworks inleder ett samarbete gällande tv-produktion.

- Eyeworks ska framöver producera Bingolotto och eventuellt andra format som Novamedia äger.

Affären ska, enligt Niclas Lövkvist vara klar i mitten av oktober. Hur mycket Eyeworks betalade för Nova TV vill han inte säga.

Artikeln kommer från dagensmedia.se

Raset fortsätter för Bingolotto

2004-09-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Problemen för Bingolotto fortsätter. På ett år har försäljningen rasat med 30 procent - och mer än var tredje tittare har lämnat tv-programmet.

- Folk slutade spela när programmet gjordes om, säger Åke Olsson, försäljningsansvarig i SSK.

Inför höstens omgång av Bingolotto gjordes stora förändringar. Gunde Svan tog över som programledare, all underhållning rensades bort och en massiv marknadsföringkampanj sjösattes. Nu skulle den negativa trenden brytas. Men det går fortsatt trögt för TV 4:s spelprogram. Jämfört med förra hösten har lottförsäljningen minskat med 30 procent, visar ny statistik.

- Vi har en annan konkurrenssituation i dag. Internetspelen har ökat. Och flytten av programmet från lördag till söndag kan också har en viss påverkan.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Sjöalts IF tutar och kör

2004-09-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

För femtonde året i rad anordnar Sjöalts IF bilbingo i Kungsbygget. I lördags var det näst sista gången för säsongen och det var tät stämning på grusplanen mitt i skogen.

Det enda som hörs är trädens sus, nummerutropen och det biltut som följer när någon får bingo. Runt 250 bilar har parkerat för att spela bingo på parkeringen framför Kungsbyggets skidanläggning, där bara rodelbanan är i gång under den snöfria delen av året.

Innan spelet börjar är det ett fasligt springande när spelarna ska köpa brickor och varmkorv. Det är kul stämning och folk är glada.

Familjen Lerpard från Limhamn återvänder chockade till parkeringen efter lite sommarrodel i skidbacken.

- Vad är detta? När vi kom hit för en timme sedan var vi i princip ensamma på parkeringen. Jaså är det bilbingo? Nä jag vet inte hur det funkar och jag är nog för ung för det, säger Patrik Lerpard, medan frun Ulrika och barnen Simon, Johan och Frida tittar på bilarna.

Kring ett campingbord längre bort sitter ett sällskap från Örkelljunga och Klippan och fikar före spelet. Pernilla Karlsson, Britt Kristoffersson, Carolina Karlsson, Kurt Kristoffersson, Nils-Erik Johansson och Kristina Larsson med hundarna Sanna, Annie och Zacci njuter av kaffe och tillbehör.

- Vi brukar åka till Gunnarstorp och det är andra gången vi är här, men vi har inte vunnit något än, berättar de.

Läs hela artikeln på hallandsposten.se

Gunde: Bingolotto är en utmaning

2004-09-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gunde Svan har tagit familjen med sig och flyttat från Dala-Järna till Göteborg. Han börjar nu bli varm i kläderna som Bingolottos programledare. Men när han först blev tillfrågad om jobbet trodde han att de hade ringt fel.

Hur gick det till när du blev tillfrågad om Bingolotto?

- Det var nästan samma situation som för tio år sedan, när de ringde från Fyran och frågade om jag ville vara med på Fångarna på Fortet. Det kändes likadant. Jag undrade om de hade ringt fel! Hur kunde de tänka på mig i den situationen?

Gundes spontana tanke var nej. Men det tog inte många minuter för honom att ändra sig.

- När Loket skulle lämna över till Lasse Kronér, då tänkte jag att Kronér var en himla tuffing som vågade hoppa på det tåget. Och nu är det kanske ännu tuffare att kliva på, när det snackas om att Bingolotto är ett sjunkande skepp, säger Gunde, som alltid gillat utmaningar.

- Fast den största anledningen till att jag tackade ja var idrottsrörelsen. Jag såg ett ypperligt tillfälle att ge tillbaka lite av allt som idrottsrörelsen har gett mig under mina år av skidåkning.

Läs hela artikeln på tv4.se

Bingolottos svacka ett hårt slag

2004-09-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Som bäst 20 miljoner årligen till föreningslivet i Gävleborg. Det var 1995 och Bingolotto stod på toppen. Loket Olsson lockade miljoner tittare på lördagskvällarna. Den här hösten är omsättningen och lottförsäljningen på bottennivå, om det går bra inbringar spelet 8 miljoner till länets föreningar under 2004.

Det har hänt en del sedan premiäråret 1991 kring det spel som blev ett uppsving för föreningslivet. Under de nu 13 åren har spelet inbringat totalt 13 miljarder kronor till föreningslivet i Sverige men trenden pekar sedan något år på en nedgång det kan bli svårt att bryta.

Som mest såldes drygt 3 miljoner lotter varje vecka runt om i landet.

Ove Wiberg jobbar åt Folkspel Gävleborg med lokaler i Söderhamn varifrån man ansvarar för distributionen av lotter i länet.

- Jag tror att själva företeelsen Bingolotto överlevt sig själv, minskade försäljning handlar i mycket stor utsträckning om att spontana köpare övergett spelformen, har slutat köpa eller köper betydligt färre, tror Wiberg.

Nova Media ansvarar för produktionen av Bingolotto som programvara åt TV 4. Och företaget har kritiserats för utformningen och beskyllts för den negativa utvecklingen.

- Vi arbetar med syftet att öka intresset och som en följd av det öka försäljningen av lotter, säger pressansvarige på Nova Media, Niklas Löfqvist.

Läs hela artikeln på ljusnan.se

Bingo för Kinnas lokala bingo

2004-09-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

Lokala bingoarrangörer jublar. När Bingolotto backar, blir de vinnare. I Kinnas bingohall spelas för 6,5 miljoner kronor i år. Det mesta nånsin. Det ger också en rekordpott till ungdomsidrotten i Mark.

Ingalill Petersson är en av tio personer som i går fördrev eftermiddagen på Idrottens bingo i Kinna.

- Man är väl en av stammisarna, säger hon, medan hon hoppas kryssa in ett Z på sina två bingobrickor.

Spelet är ett tidsfördriv. Att hon samtidigt är med och stödjer ungdomsidrotten ser hon som en bonus:

- Jättebra, att man satsar på något vettigt för unga.

En man, som vill vara anonym, ser spelet som avkoppling, men säger att han ger akt på att det inte går till överdrift.

- Jag har slopat Bingolotto. Det är roligare här, man får vinsten i handen direkt. Även om det inte blir så många kronor.

Läs hela artikeln på borastidning.se

Staten utvecklar spelberoende

2004-09-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det hävdar sociologen Philip Lalander på SoRAD, Stockholms universitet, som i dagarna ger ut sin rapport Den statliga spelapparaten: Folkets hjälte eller bandit?.

Apparatspel är den farligaste spelformen när det gäller risken att utveckla ett överdrivet spelande. Jack Vegasspelen attraherar framförallt spelare som redan befinner sig i en utsatt ekonomisk- och social situation. Det hävdar sociologen Philip Lalander på SoRAD, Stockholms universitet, som i dagarna ger ut sin rapport Den statliga spelapparaten: Folkets hjälte eller bandit?.

Han ifrågasätter det rimliga i att staten via intäkter från apparatspelet Jack Vegas transfererar stora summor till idrottsrörelsen i Sverige. Via SvenskaSpel och bingolotto fick svenska idrottsrörelsen runt två miljarder till sin verksamhet 2003 skriver Statens folkhälsoinstitut i ett pressmeddelande.

Artikeln kommer från webfinanser.com

Mammorna intar Torget med drugbingo

2004-09-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

Håll i hatten, för nu är Cunigundas mammor på gång igen. Från och med klockan 15 på söndag spelar de bingo med vinstsugna stockholmare på Torget i Gamla Stan. SVT:s Packat och klart kommer dessutom att finnas på plats för att dokumentera fenomenet drugbingo som Mammorna är ledande på i Sverige.

Givetvis kommer Ann-Marie, Eva och Lisbeth att styra upp ordningen och sälja brickor. Dessutom bjuds det på lite folkdräktsdans och alllehanda upptåg vilket är lite av Mammornas signum. Delar av intäkterna kommer att gå direkt till Posithiva gruppen som mammorna är en stor bidragsgivare till.

- Vi förenar nytta med nöje, berättar mammorna och hälsar alla välkomna.

Torget öppnar redan kl 14 på söndagen och Mammorna uppmanar folk att komma i tid så att man får bra plats.

Artikeln kommer från qx.se

Nästa sida »