Långshyttans BTK prisades för ökad Bingolottoförsäljning

2004-05-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Hemlighet är att bjuda på kaffe, kaka och en stunds trevlig samvaro. I alla fall är det så som Långshyttans Bordtennisklubb lyckats vända en nedåtgående trenden när det gäller försäljningen av bingolotter enligt Viola Sundling som är en av de som ser till att bingolotterna säljs.

- Det är våra kompisar som kommer hit, säger hon menar på att försäljningen ökar.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

Storvinst hos Bingo Ludvika

2004-05-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

På tisdagen fick en bingospelare i bingohallen i Ludvika en jackpottvinst på hela 26 960 kronor i databingo. Databingon sköts av Ludvikaföretaget Dacon som tillhandahåller 200 spelterminaler anslutna till databingo i 42 bingohallar runt hela Sverige och det var den första jackpottvinsten som spelats hem i Ludvika. Spelformen har funnits sedan i februari.

Nyheten kommer från nyalt.se

Besvikna bingospelare

2004-05-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Vi var på bingo på Kampen i Fornåsa Kristi himmelsfärdsdagen. Det var en besvikelse. Att inte folk kan vara tysta under spelets gång. trots anmaning av den som ropade så fortsatte pladdret.

Det är framför allt äldre damer som inte kan vara tysta, kan de inte ha sina symöten hemma och prata av sig.

Det finns även kontrollanter som är väldigt högljudda när de pratar med varandra under spelet.

Det måste bli en skärpning från arrangörernas sida annars kommer ni att mista många spelare.

Vi hoppas att ni tar tag i detta så att man i fortsättningen tycker det är roligt att åka till Kampen och spela bingo!

Bingospelare

Insändaren tagen från corren.se

Nu kan du ta bingo-bussen till bil-bingon

2004-05-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Örnäset får sin egen bil-bingo i ett unikt samarbete mellan två idrottsföreningar i olika sporter. Dessutom, de som inte har bil kan ta bingobussen till spelet.

- Det har frågats efter aktiviteter på Örnäset, säger Lars Lindberg, ordförande i Örnäsets områdesgrupp och aktiv inom IFK Luleå.

Det blir tio bilbingokvällar på Örnäset med start i morgon torsdag.

Det är förutom IFK Luleå och Innebandyklubben Luleå som svarar för arrangemanget.

- Tidigare när det handlat om samarbete och samverkan har det legat på det sportsliga planet, inte på kringaktiviteterna. Det finns också ett skrik efter aktiviteter på Örnäset som är Luleås största bostadsområde med 5 000 hushåll.

Det finns sedan tidigare bil-bingo i Luleå men Lars Lindberg tror att det finns plats för fler spelkvällar.

- Mina föräldrar brukade spela bingo flera kvällar i veckan, spelet har den publiken.

Läs hela artikeln på nsd.se

“Loket” invald i Hall of Fame

2004-05-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Leif 'Loket' Olsson uppmärksammas av idrottsetablissemanget. Han väljs in i Idrottens Hall of Fame i Göteborg som nu utökas med åtta gamla kämpar i år.

Installationen sker som vanligt på Liseberg. Årets datum är den 1 augusti.

Fyra tidigare aktiva och fyra ledare har valts in. Därmed stiger antalet från 78 till 86.

Läs hela artikeln på gp.se

Spel på nätet ökar beroendet

2004-05-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spelmarknaden är statligt reglerad. Överskottet ska främst gå till samhällsnyttig verksamhet. Så är det i nästan alla länder, men det utmanas nu av internetbaserade spelbolag, t ex Ladbrokes och Unibet.

De hävdar att det skulle gynna både spelarna, som kan räkna med fler och högre vinster, och staten och folkrörelserna, som skulle få skatteintäkter. Det stämmer inte.

Om spelandet släpps fritt tvingas SvenskaSpel, ATG och Folkspel att höja återbetalningen till spelarna kraftigt. Det leder till att den totala omsättningen på spelmarknaden stiger kraftigt och medför sannolikt ökat spelberoende. Det leder också till en aggressivare marknadsföring som drabbar dem som har svårt att kontrollera spelandet.

Läs hela debattartikeln på svd.se

Bingolotto vill tillbaka till lördagar

2004-05-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolottos försäljning och tittarsiffror fortsätter att sjunka. Under de första 18 månaderna i år sålde företaget 22 procent mindre än året innan och nu vill programmet tillbaka till sin ursprungliga plats i TV4s tablå.

När Leif "Loket" Olsson åter blev programledare lockade nypremiären 870 000 tittare, det vill säga 140 000 fler än närmaste jämförbara sändning med Lasse Kronér vid rodret. Men vid söndagens Bingolotto var "Loket-effekten" helt utraderad. Bara 700 000 tittare valde TV4.

För att få fart på programmet planerar Novamedia, utöver programledarbytet till Gunde Svan i höst, förändringar i spelupplägget. De fortsätter också diskussionerna med TV4 om sändningstiden.

Läs hela artikeln på dagensmedia.se

Bingo, det är helg!

2004-05-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bilbingon är inte död. Det visade sig med all önskvärd tydlighet när Godegård-Degeröns IF arrangerade bilbingo på söndagseftermiddagen. Omkring 350 bingosugna mötte upp.

Omgiven av lummig grönska ligger Godegårds festplats. Nere i den lilla grytan ligger den välklippta gröna fotbollsplanen. I backen upp från planen finns festplatsen omgärdad av grova tallar. Och inne bland dem står en massa bilar parkerade.

Det är bilbingo på Godegårds festplats. Omkring 350 bingosugna har samlats för att spela och vinna storvinsten.

Läs hela artikeln på motalatidning.se

Svinkall bingopremiär

2004-05-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

58, 36, 14... Årets första bilbingo i Juoksengi är i gång.

- Viktigast är att hålla en bra rytm och uttala siffrorna tydligt, säger Roland Haapaniemi, 57, som varit byns utropare i 22 år.

Bilbingo innebär att sommaren har kommit. I vart fall anser bingoarran-görerna i IF Polcirkeln i Juoksengi det. Men gårdagens premiär i Juoksengi blev en svinkall historia med bara fem plusgrader och isande nordanvind.

- Fjolårets premiär var så het att det knappt gick att sitta i bilarna, säger Mikael Mörtberg, föreningens bingoansvarige.

Men vädret hindrar inte de inbitna bingospelarna som anländer i en strid ström.

Läs hela artikeln på nsd.se

Bilbingostart på ridskolan

2004-05-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

På fredag kväll startar en ny tradition i Perstorp. PSK och Perstorps Kör och ryttarförening kör igång med bilbingo för att ersätta tisdagarnas bingospel under sommaren.

Förhoppningen är att planen på Kör och ryttarföreningens anläggning vid Arons väg ska vara fylld med bingosugna bilister när utroparen gör första ropet klockan 19. Arrangemanget kommer sedan att fortsätta varje fredag under hela sommaren.

Nyheten kommer från hd.se

Nästa sida »